• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه اثربخشی رویکرد رفتار درمانی شناختی با رویکرد غنی‌سازی زناشویی گاتمن بر افکار خودآیند در زنان متأهل افسرده
تعداد صفحات 14
نویسنده پریسا هدایت - الهام فروزنده - حسن خوش اخلاق
مشخصات نشریه  روانشناسی تحلیلی شناختی (مصوب دانشگاه آزاد) سال 14 پیاپی 52
تاریخ انتشار بهار - 1402
محدوده صفحات 14-1
کلید واژه افسردگی  افسردگی زنان  زنان متأهل  رفتار درمانی شناختی  افکار خودآیند  رفتار درمانی  البرز (استان)  زنان افسرده  رویکرد شناختی رفتاری  زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره  غنی‌سازی زندگی زناشویی  رویکرد غنی‌سازی زناشویی گاتمن  
چکیده هدف: هدف از پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی رویکرد رفتاردرمانی شناختی با رویکرد غنی سازی زناشویی گاتمن بر افکار خود آیند در زنان متاهل افسرده بود.
روش: پژوهش حاضر کمی و از نوع مطالعات نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل زنان متاهل افسرده مراجعه کننده به مرکز مشاوره پیوند استان البرز در سال 1398 بود. با روش نمونه‌گیری در دسترس تعداد 45 نفر از زنان متاهل افسرده که افسردگی آنان با اجرای آزمون افسردگی بک تایید گردیده بود انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل قرار گرفتند. آزمودنی‌ها به پرسش­نامه افکار خودآیند هالون و کندال (1980) پاسخ دادند.
یافته‌ها: تحلیل داده‌ها با استفاده از تحلیل کواریانس نشان داد که درمان شناختی رفتاری و غنی سازی زناشویی گاتمن نسبت به گروه کنترل، بر کاهش افکارخودآیند، به طور معناداری تاثیر داشته اند (01/0 > p). همچنین درمان مبتنی بر غنی‌سازی زناشویی گاتمن نسبت به رفتار درمانی شناختی تاثیر بیشتری داشته است.
نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌ها، رویکرد گاتمن نسبت به رویکرد رفتار درمانی شناختی تاثیر بیشتری را بر افکار خود آیند داشته است و همچنین باعث کاهش افسردگی در زنان متاهل گردیده است.

کد مقاله 47629
تعداد بازدید 44

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397