• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی تأثیر حمایت اجتماعی ادراک شده بر سازگاری با بیماری با نقش میانجی تاب‌آوری و رضایت زناشویی در زنان نابارور
تعداد صفحات 17
نویسنده زهره کیخسروی بیگ‌زاده - شیدا سوداگر - فرهاد جمهری - مریم بهرامی هیدجی
مشخصات نشریه  روانشناسی تحلیلی شناختی (مصوب دانشگاه آزاد) سال 13 پیاپی 51
تاریخ انتشار زمستان - 1401
محدوده صفحات 66-50
کلید واژه رضایت زناشویی  حمایت اجتماعی  زنان نابارور  حمایت اجتماعی ادراک‌ شده  ناباروری زنان  تهران  ناباروری  زنان شهر تهران  رضایتمندی زناشویی زنان  تاب‌آوری  تاب‌آوری زنان  سازگاری با ناباروری  سازگاری با بیماری  حمایت ادراک شده  
چکیده هدف: این پژوهش با هدف بررسی تاثیر حمایت اجتماعی ادراک شده بر سازگاری با بیماری با نقش میانجی تاب آوری و رضایت زناشویی در زنان نابارور می باشد.
روش: روش پژوهش توصیفی، از نوع هبستگی بود که با استفاده از روش مدل‌یابی معادلات ساختاری انجام شد. جامعة آماری شامل همة زنان نابارور مراجعه کننده به مراکز ناباروری شهر تهران بودند که برای اولین بار مراجعه کرده بودند. با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس تعداد 225 نفر انتخاب گردید. ابزارهای سنجش شامل مقیاس­ های حمایت اجتماعی ادارک شده (زیمت و همکاران، 1988)، تاب­ آوری (کانر و دیویدسون، 2003) و سازگاری با بیماری (بشارت، 1380) و پرسشنامه سنجش رضایت زناشویی (اولسون و اولسون، 1991) بود.
یافته ها: نتایج نشان داد که حمایت اجتماعی ادارک شده اثر مستقیم و معنادار بر تاب­ آوری (0001/0 P = و 49/0 = β) و رضایت زناشویی (002/0 P = و 22/0=β) دارد. علاوه بر این، تاب ­آوری (0001/0 P = و 44/0 = β) و رضایت زناشویی (0001/0 P = و 33/0 = β) به صورت مستقیم و معنی­ دار بر سازگاری با بیماری اثر داشتند. در نهایت نتایج بیانگر این بود که تاب­ آوری (01/0 P = و 11/0 = β) و رضایت زناشویی (03/0 P = و 09/0 = β) نقش واسطه­ ای بین حمایت اجتماعی ادارک شده و سازگاری با ناباروری در زنان نابارور ایفا کنند.
نتیجه گیری: پژوهش حاضر نشان داد که حمایت اجتماعی می تواند پیش بین مناسبی برای سازگاری با ناباروری از طریق خود تاب آوری و رضایت زناشویی باشد. بنابراین با افزایش این سه متغیر سازگاری با ناباروری نیز افزایش می یابد.

کد مقاله 47627
تعداد بازدید 49

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397