ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی زوج درمانی شناختی رفتاری داتیلیو بر نشانگان تنیدگی و اعتماد زنان آسیب‌دیده از خیانت زناشویی
تعداد صفحات 14
نویسنده حسن  گرجیان مهلبانی - علی شیخ الاسلامی - احمدرضا کیانی چلمردی - علی رضایی شریف
مشخصات نشریه  تحقیقات علوم رفتاری (مصوب وزارت بهداشت) شماره 2
تاریخ انتشار تابستان - 1402
محدوده صفحات 274-261
کلید واژه زوج درمانی  اعتماد  زوج‌ درمانی شناختی رفتاری  خیانت زناشویی  خیانت  رویکرد شناختی رفتاری  زنان آسیب‌دیده از خیانت همسر   خیانت خانوادگی  زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره  بابلسر (شهرستان)  اختلالات هیجانی  اعتماد زنان  زوج درمانی داتیلیویی  اعتماد در روابط نزدیک  نشانگان تنیدگی  خیانت زوج  افراد خیانت دیده  تجربه خیانت  
چکیده زمینه و هدف: در بین همه مشکلاتی که می‌تواند در یک رابطه زناشویی رخ دهد، خیانت شدیدترین و تهدیدآمیزترین مسئله برای پایداری روابط است. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثربخشی زوج‌درمانی شناختی- رفتاری داتیلیو بر نشانگان تنیدگی و اعتماد در زنان آسیب‌دیده از خیانت بود.
مواد و روش‌ها: روش تحقیق نیمه آزمایشی با طرح پیش‌آزمون، پس‌آزمون و پیگیری بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمام زنان آسیب‌دیده از خیانت زناشویی مراجعه‌کننده به مرکز مشاوره التیام و مهرافزا شهر بابلسر در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بود. حجم نمونه شامل ۲۴ زوج یعنی ۱۲ زوج گروه آزمایش (زوج‌درمانی شناختی- رفتاری داتیلیو) ۱۲ زوج گروه کنترل بود که به شیوه نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و به‌صورت تصادفی در گروه‌ها جایگزین شدند. برای گردآوری داده­ ها از آزمون پرسشنامه نشانگان تنیدگی (SSI) و پرسشنامه اعتماد در روابط نزدیک رمپل، هولمز و زانا (۱۹۸۶) استفاده شد. روش تجزیه‌وتحلیل داده ­ها آزمون تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر بود که با استفاده از نرم­افزار SPSS مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج به‌دست‌آمده نشان داد زوج‌درمانی شناختی- رفتاری داتیلیو در کاهش نشانگان تنیدگی (۳۴/۱۴۷ F = ،۰۵/۰ p ≤ ) و افزایش اعتماد ۱۷/۵۸ F = ،۰۵/۰ p ≤ ) زنان آسیب‌دیده از خیانت اثربخش بود و اثربخشی آن در مرحله پیگیری نیز پایدار بود (۰۵/۰ p ≤ ).
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته ­های به‌دست‌آمده می ­توان گفت زوج‌درمانی شناختی- رفتاری داتیلیو در کاهش مشکلات هیجانی و بهبود نشانگان تنیدگی و اعتماد زنان آسیب‌دیده از خیانت اثربخش است.

کد مقاله 47597
تعداد بازدید 79

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397