• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیر دانش باروری زنان بر وقوع بارداری ناخواسته (پیمایشی بین مراجعین مراکز بهداشتی شهر زرین شهر در سال 1401)
تعداد صفحات 11
نویسنده سراج الدین محمودیانی گیلان - مرضیه دهقانی
مشخصات نشریه  علوم پزشکی رازی - دانشگاه علوم پزشکی ایران شماره 5
تاریخ انتشار مرداد - 1402
محدوده صفحات 11-1
کلید واژه باروری زنان  بارداری ناخواسته  باروری  اصفهان  زنان 15-49 ساله  زنان دارای همسر  دانش زنان  زرین شهر (شهرستان)  زنان همسردار در سن باروری  دانش باروری  
چکیده زمینه و هدف: بارداری ناخواسته از تهدید کننده ­های سلامت مادران است زیرا که معمولاً به سقط عمدی جنین می­ انجامد. کاهش بارداری­ های ناخواسته نیازمند شناسایی عوامل مؤثر بر آن است. دانش باروری از تعیین­ کننده­ های مهم بارداری ناخواسته است. این مطالعه به ­دنبال بررسی رابطۀ دانش باروری و احتمال بارداری ناخواسته بود.
روش­ کار: این مطالعه با رویکرد کمی و روش پیمایش انجام شد. برای این منظور تعداد 400 نفر از زنان همسردار 49-15 سال مراجعه ­کننده به مراکز بهداشتی شهر زرین ­شهر در استان اصفهان در سال 1401 پیمایش شدند. داده ­ها با ابزار پرسشنامه استاندارد گردآوری و در محیط SPSS تحلیل شدند.
یافته­ ها: بین متغیرهای دانش باروری، سن، سن همسر و مدت ازدواج با بارداری ناخواسته همبستگی مثبت و معنی­ داری وجود داشت. افزایش تحصیلات زنان و همسران آن­ها به­ طور معنی­ داری با کاهش بارداری­ های ناخواسته همبسته بود. نتایج تحلیل رگرسیون لجستیک نشان داد که دانش باروری تأثیر منفی معنی­ داری بر احتمال وقوع بارداری ناخواسته دارد.
نتیجه ­گیری: دانش باروری پایین زنان می­ تواند منجر به بارداری­ ناخواسته و متعاقب آن سقط عمدی جنین شود. بنابراین پیشنهاد می­شود که آموزش دانش باروری به زنان در سیاست­ های ذی­ربط لحاظ و اجرا شود.

کد مقاله 47520
تعداد بازدید 73

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397