• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان پیامدهای ناشی از خشونت خانگی و راهکارهای مقابله‌ای زنان شهر اهواز در دوران پاندمی کووید 19 (یک مطالعه کیفی)
تعداد صفحات 9
نویسنده فریبا شیخ سوینی - مریم غلامزاده جفره - رزگار محمدی
مشخصات نشریه  علوم پزشکی رازی - دانشگاه علوم پزشکی ایران شماره 1
تاریخ انتشار فروردين - 1402
محدوده صفحات 304-296
کلید واژه خشونت  خشونت خانگی  خشونت خانگی علیه زنان  خشونت علیه زنان  آسیب‌پذیری  تجربه زنان  آسیب‌پذیری زنان  شیوه‌های مقابله  واکنش به خشونت  خشونت تجربه شده  مطالعه کیفی  مواجهه با خشونت  تجربه خشونت  پیامدهای خشونت علیه زنان  قربانیان خشونت  زنان خشونت دیده  خشونت تجربه شده در زنان  زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره  کووید 19  مقابله با خشونت  پیامدهای خشونت خانگی  اهواز (شهرستان)  
چکیده زمینه و هدف: وجود خشونت در بین اعضای خانواده منجر به آسیب ­های روحی و روانی می ­گردد؛ بنابراین هدف این پژوهش درک و تحلیل تجربه زنان از خشونت خانگی، آسیب‌های ناشی از آن و راهکارهای مقابله‌ای آنان، در دوران کووید-19 بود.
روش کار: این پژوهش با رویکرد کیفی و از طریق مصاحبه­ های نیمه ساختار یافته با 12 نفر از زنان قربانی خشونت مراجعه کننده به یکی از مرکز مشاوره‌های واقع در شهر اهواز از سال 1399 تا 1401 انجام پذیرفت. جهت کدگذاری و تحلیل داده­ ها از روش هفت مرحله‌ای کلایزی استفاده شد.
یافته‌ها: تجزیه و تحلیل داده‌ها (11 تم فرعی و 2 تم اصلی) بیانگر آسیب­ پذیری ناشی از خشونت (آسیب پذیری روانی و شخصیتی، آسیب‌پذیری فرزندان، آسیب پذیری روابط زوجین، آسیب پذیری در ارتباط با خانواده همسر، آسیب پذیری جسمی، آسیب پذیری رفتارهای پر خطر) و راهکارهای مقابله‌ای زنان برای جلوگیری از خشونت بیشتر (جستجوی سرگرمی­ های جدید، کمک گرفتن از خانواده و اقوام، جستجوی کمک حرفه‌ای، پناه بردن به دین و معنویت، پناه بردن به قانون) بود.
نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش بر پایه تجربه زنان نشان داد خشونت خانگی، مخصوصاً در شرایط پر استرس و بحران‌ها، آسیب پذیری زیادی در حوزهای مختلف سیستم خانواده بر جای می­گذارد. همچنین زنان راه‌کارهای متفاوتی را برای کاهش خشونت تجربه کرده‌اند. به نظر می­رسد کمک حرفه‌ای مشاوران و روانپزشکان بر پایه مداخلات روان‌شناختی و دارودرمانی، جهت کنترل خشم، پرخاشگری و بازسازی رابطه، موثرتر بوده است.

کد مقاله 47514
تعداد بازدید 57

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397