• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان رابطه اوقات فراغت توانمندمحور و تعارض کار خانواده با میانجیگری تاب‌آوری روانی پرستاران زن
تعداد صفحات 12
نویسنده الهه زایرزاده - فروغ جعفری - رزیتا ذبیحی - کیانوش زهراکار
مشخصات نشریه  علوم پزشکی رازی - دانشگاه علوم پزشکی ایران شماره 1
تاریخ انتشار فروردين - 1402
محدوده صفحات 233-222
کلید واژه اوقات فراغت زنان  اوقات فراغت  تعارض کار خانواده  تهران  فعالیتهای اوقات فراغت  پرستاران زن  تاب‌آوری  تاب‌آوری روان‌شناختی  منطقه 2 تهران  تاب‌آوری زنان  فراغت توانمندمحور  
چکیده زمینه و هدف: کیفیت فعالیت­ های اوقات فراغت، در سبک زندگی امروز، می‌تواند گره ­گشای برخی استرس ­های ناشی از شغل باشد. بر همین اساس هدف پژوهش، بررسی ارتباط بین اوقات فراغت توانمند محور و تعارض کار- خانواده با میانجی­گری تاب آوری انجام شد.
روش کار: روش تحقیق حاضر از نوع پژوهش توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری شامل پرستاران بیمارستان­ های منطقه 2 تهران بود. حجم نمونه برابر 210 نفر از پرستاران این منطقه بود که به روش خوشه ­ای و تصادفی انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری پژوهش شامل پرسش نامه تعارض کار-خانواده کارلسون و همکاران (2000)، پرسش نامه محقق ساخته اوقات فراغت توانمندمحور و پرسش نامه تاب آوری کونور و دیویدسون (2003) بود. داده‌های این پژوهش با استفاده از مدل‌یابی تحلیل مسیر با استفاده از نرم‌افزار لیزرل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: داده‌ها نشان داد که اوقات فراغت مبتنی بر خرد و تعالی موجب افزایش تاب‌آوری می‌شوند و به واسطه افزایش آن می‌توانند موجب کاهش تعارض کار–خانواده شوند. در واقع، توانمندی‌های مبتنی بر خرد و تعالی نتوانسته‌اند اثر مستقیم بر تعارض کار–خانواده داشته باشند، بلکه این اثرگذاری به صورت غیرمستقیم و به واسطه تاب آوری بود. در عین حال، اوقات فراغت مبتنی بر انسانیت، شجاعت و میانه روی اثر معناداری بر تاب‌آوری و تعارض کار – خانواده ندارند.
نتیجه‌گیری: به طور کلی می‌توان نتیجه گرفت که تاب آوری روانی پرستاران زن نقش واسطه‌ای در رابطه بین اوقات فراغت توانمند محور و تعارض کار- خانواده دارد و می‌توان با بهبود اوقات فراغت، سطح تعارض کار- خانواده را تحت تأثیر قرار داد.

کد مقاله 47513
تعداد بازدید 57

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397