• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مطالعه تطبیقی برنامه‌های اشتغال زنان و مردان در برنامه‌های توسعه‌ای ایران
تعداد صفحات 13
نویسنده فاطمه غنی پور خندابی - محمدحسین اسدی داوودآبادی - امیدعلی احمدی - علی روشنایی
مشخصات نشریه  علوم پزشکی رازی - دانشگاه علوم پزشکی ایران شماره 12
تاریخ انتشار اسفند - 1401
محدوده صفحات 509-497
کلید واژه بازار کار  تحلیل جنسیتی  اشتغال زنان  بازار کار زنان  ایران  زنان در بازار کار  زنان و بازار کار  اشتغال زنان در ایران  نیروی کار زنان  نیروی کار  وضعیت اشتغال  جنسیت و بازار کار  وضعیت بازار کار در ایران  وضعیت زنان در بازار کار ایران  برنامه‌های توسعه ایران  وضعیت اشتغال زنان  بازار کار زنان ایران  سیاست‌های جنسیتی  بازار کار ایران  برنامه توسعه   اشتغال مردان  بازار کار مردان  مردان در بازار کار  
چکیده زمینه و هدف: مهم ترین عامل سرعت رشد و توسعه اقتصادی جامعه منابع انسانی آن جامعه است و هر جامعه نیز متشکل از زنان و مردان فعال است لذا هدف این مقاله بررسی سیاست ­های جنسیتی حاکم بر برنامه ­های توسعه اشتغال ایران در پیش و پس از انقلاب است.
روش کار: مقاله فوق مطالعه اسنادی و کتابخانه­ ای می­ باشد. روش تحقیق بکار رفته از نوع تحلیل ثانویه و اکثرا با بهره­ گیری از داده­ های کتابخانه­ ای و بهره برداری از سایت­ ها و سرشماری­ های عمومی نفوس و مسکن و اطلاعات ثبتی انجام شد. با توجه به نوع داده­ ها مطالعه در سطح توصیفی و تحلیلی می­ باشد.
یافته­ ها: نتایج بدست آمده از وضعیت اشتغال زنان نشان می­ دهد که در طول سال­ های مختلف در پیش از انقلاب و حتی پس از انقلاب تغییرات اشتغال زنان روند صعودی یا نزولی منظمی را تجربه نکرده است. در مقایسه اشتغال زنان و مردان نیز نشان دهنده برتری همیشگی مردان در بازار کار در طول بررسی آماری از سال (1400-1335) بوده است. همچنین روند بی­ثبات توسعه در اشتغال زنان و مردان، به ویژه زنان نشان دهنده آن است که با کوچک ترین تغییرات در شرایط اقتصادی، بخش عمده ای از نیروی کار زن از بازار خارج شده و این مسئله نه تنها از نظر اقتصادی، بلکه از نظر اجتماعی نیز پیامدهای نامطلوبی را برای جامعه در بر دارد. در برنامه های توسعه پیش از انقلاب اسلامی، دیدگاه دولتمردان از توسعه، صرفاً اقتصادی بود.
نتیجه­ گیری: نتایج بدست آمده از وضعیت اشتغال زنان نشان می­دهد که در طول سال­های مختلف در پیش از انقلاب و حتی پس از انقلاب تغییرات اشتغال زنان روند صعودی یا نزولی منظمی را تجربه نکرده است.

کد مقاله 47510
تعداد بازدید 59

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397