• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان ویژگی‌های روان‌سنجی نسخه فارسی مقیاس انواع پورنوگرافی در جامعه ایرانی
تعداد صفحات 14
نویسنده بهار دهقانپور هنزائی - حمید پورشریفی - میلاد کدخدا - فاطمه السادات رئیسیان
مشخصات نشریه  روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران (مصوب وزارت بهداشت) شماره 2 پیاپی 113
تاریخ انتشار تابستان - 1402
محدوده صفحات 249-236
کلید واژه ایران  جامعه ایرانی  تحلیل عاملی  پورنوگرافی  ویژگی‌های روانسنجی  پورنوگرافی در ایران  مقیاس استفاده مشکل‌زا از پورنوگرافی  اعتیاد به پورنوگرافی  استفاده مشکل‌زا از پورنوگرافی  مقیاس انواع پورنوگرافی در جامعه ایرانی  
چکیده اهداف مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی از نوع روان سنجی است که با هدف بررسی ویژگی‌های روان‌سنجی نسخه فارسی مقیاس انواع پورنوگرافی در میان جمعیت عمومی انجام شد.
مواد و روش ها مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی است. از میان جمعیت عمومی 500 نفر (318 نفر مرد و 182 نفر زن با میانگین سنی 5/07±‌23/55 سال) به‌صورت دردسترس و در فضای مجازی انتخاب شدند و به مقیاس‌های انواع پورنوگرافی و مصرف مشکل‌ساز پورنوگرافی پاسخ دادند. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها بااستفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 23 و لیزرل نسخه 8/8 از طریق روش لاوشه، تحلیل عاملی تأییدی و اکتشافی، ضریب همبستگی پیرسون، آلفای کرونباخ و امگا انجام شد.
یافته ها یافته‌های این مطالعه نشان داد این ابزار روایی محتوایی مطلوبی دارد. مدل اولیه سه‌عاملی ابزار از طریق تحلیل عاملی تأییدی تأیید نشد. به‌جای آن، تحلیل عاملی اکتشافی به ارائه مدل بازنگری‌شده‌ای با 7 عامل منجر شد. آلفای کرونباخ و امگا این مقیاس به ترتیب 0/87 و 0/86 به دست آمد. بررسی روایی هم زمان این مقیاس نیز از طریق همبستگی با مقیاس مصرف مشکل‌ساز پورنوگرافی نشان داد این مقیاس با اکثر خرده‌مقیاس‌های مصرف مشکل‌ساز پورنوگرافی همبستگی مثبت دارد.
نتیجه گیری براساس نتایج این مطالعه، می‌توان نتیجه گرفت که نسخه فارسی مقیاس انواع پورنوگرافی برای سنجش انواع پورنوگرافی در نمونه ایرانی از پایایی و روایی کافی برخوردار است و ابزار مناسبی برای استفاده در پژوهش‌های مرتبط با پورنوگرافی است.

کد مقاله 47502
تعداد بازدید 28

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397