• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی ابعاد اخلاقی سقط قانونی از دیدگاه زنان باردار مراجعه کننده به مرکز پزشکی قانونی در ایران
تعداد صفحات 10
نویسنده محبوبه والیانی - گیتا منتظری - علی محمد سبزقبایی - سمیه حمداوی پور
مشخصات نشریه  پزشکی قانونی ایران - سازمان پزشكي قانوني كشور - علمی پژوهشی شماره 2
تاریخ انتشار تابستان - 1402
محدوده صفحات 89-80
کلید واژه سقط جنین  ایران  عدالت  خودمختاری زنان  زنان اصفهان  زنان باردار  پزشکی قانونی  ابعاد اخلاقی  اصفهان  دیدگاه زنان  اخلاق پزشکی  دیدگاه زنان باردار  سقط‌ جنین قانونی  خودمختاری  زنان مراجعه کننده به پزشکی قانونی  
چکیده مقدمه: سقط جنین از گذشته جزو مسائل چالش‌برانگیز در جامعه بوده است. سقط به صورت خاتمه یافتن خودبه‌خود یا القایی حاملگی قبل از رسیدن جنین به قابلیت حیات تعریف می شود. تصمیم‌گیری زنان برای انجام سقط قانونی تحت تأثیر عواملی همچون همسر، خانواده، جامعه، فرهنگ و اعتقادات مذهبی است که شامل ابعاد مختلفی می‌شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی ابعاد اخلاقی سقط قانونی از دیدگاه زنان باردار مراجعه‌کننده به سازمان پزشکی قانونی ایران انجام شد.
روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی-تحلیلی و مقطعی است که در سال ۱۳۹۸ اجرا شد. جامعه پژوهش را زنان باردار مراجعه‌کننده به پزشکی قانونی شهر اصفهان، برای اخذ مجوز سقط قانونی تشکیل داد. ۲۲۹ نفر به شیوه نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها پرسشنامه محقق‌ساخته بود. اطلاعات به دست آمده توسط روش‌های آماری توصیفی و استنباطی در نرم‌افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: در مطالعه حاضر بیشترین میانگین نمره ابعاد اخلاقی مربوط به متغیر خودمختاری (۳.۰۱ ± ۳۶.۲۰) و کمترین میانگین نمره ابعاد اخلاقی مربوط به عدالت (۲.۴۵ ± ۱۷.۲۴) است. میانگین نمرات هیچ یک از ابعاد اخلاقی سقط قانونی بین زنان با نوع بارداری خواسته یا ناخواسته تفاوت معنادار نداشت (۰.۰۵ > P).
نتیجه‌گیری: خودمختاری زن در انجام سقط قانونی بیشترین نمره را به خود اختصاص داد اما عدالت در سقط قانونی از کمترین میانگین برخوردار بود. باتوجه به اینکه درصد زیادی از مادران موافق بودند که همسر باید از تصمیم مادر حمایت کند، بررسی عواملی مانند نقش همسران، خانواده، پزشکان و اجتماع در این مورد حائز اهمیت است. امید است که به دنبال تعیین ابعاد اخلاقی (مثبت و یا منفی) در سقط قانونی و همچنین تعیین دیدگاه زنان، بتوان برنامه‌ریزی مناسبی در راستای بهبود شرایط حاکم بر سقط‌های قانونی انجام داد.

کد مقاله 47486
تعداد بازدید 41

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397