• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی عوامل مرتبط با خشونت علیه زنان (مطالعه موردی: زنان شهر بندرعباس)
تعداد صفحات 26
نویسنده منصوره دسترنج
مشخصات نشریه  پژوهش‌نامه نظم و امنیت انتظامی - سازمان تحقیقات و مطالعات ناجا - علمی پژوهشی سال 16 شماره 2 پیاپی 62
تاریخ انتشار تابستان - 1402
محدوده صفحات 26-1
کلید واژه خشونت  خشونت خانگی  بندرعباس (شهرستان)  خشونت خانگی علیه زنان  اعتیاد در خانواده  خشونت علیه زنان  عوامل خشونت علیه زنان  خشونت شوهر  خشونت تجربه شده  عوامل مؤثر بر خشونت خانگی  تجربه خشونت  قربانیان خشونت  خانواده پدری  زنان خشونت دیده  خشونت تجربه شده در زنان  اعتیاد زوج  علل خشونت  
چکیده زمینه و هدف: خشونت علیه زنان، یکی از معضلات اجتماعی است و پیامدهای جسمی، روانی و اجتماعی بسیاری دربردارد که می‌تواند سلامت زنان، خانواده و جامعه را به‌خطر اندازد. بنابراین خشونت، واقعیتی است که در همه جوامع وجود دارد و عوامل گوناگونی بر آن تأثیر دارد. بنابراین پژوهش کنونی با هدف بررسی عوامل مؤثر بر خشونت علیه زنان انجام شده است.
روش‌شناسی: جامعه آماری پژوهش، زنان خشونت‌دیدۀ مراجعه‌کننده به مرکز مشاوره بهزیستی، شوراهای حل اختلاف، کلانتری‌ها و دادگستری شهر بندرعباس است که با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند و دردسترس، تعداد 258 نفر به‌عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای گردآوری داده‌ها از پرسش‌نامه طراحی‌شده توسط پژوهشگر استفاده شد. پایایی پرسش‌نامه با استفاده از آلفای کرونباخ به‌دست‌آمده است. نتایج گویای آن بود که ضریب آلفای کرونباخ برای طیف نگرش مردسالارانه 878/0، طیف مشاهده خشونت در خانواده پدری 859/0، طیف تحریک روانی همسر 860/0 و طیف خشونت 963/0 بوده است. برای بررسی فرضیه‌های پژوهش از آزمون‌های تی، تحلیل واریانس و رگرسیون چندمتغیری استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج به‌دست‌آمده از پژوهش نشان داد که رابطه معناداری بین خشونت علیه زنان با تحصیلات زنان و مردان، شغل زنان و مردان، اعتیاد همسر، تحریک روانی همسر، شیوه انتخاب همسر، تجربه خشونت در دوران کودکی، مشاهده خشونت در خانواده پدری و نگرش مردسالارانه وجود دارد. در تحلیل رگرسیون گام به گام، پس از وارد شدن همه متغیرها، درنهایت دو متغیر مشاهده خشونت در خانواده پدری و تحریک روانی همسر وارد معادله رگرسیون شد و با توجه به مقدار ضریب تعین، این متغیرها 3/48 درصد از تغییرهای متغیر وابسته را تبیین کردند.
نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه مشاهده خشونت در خانواده پدری، بیشترین تأثیر را بر خشونت علیه زنان داشته است، بنابراین جو حاکم بر خانواده و نحوه برخورد والدین با همدیگر بر رفتار فرزندان در آینده تأثیرگذار است. ازاین‌رو باید تغییرات اساسی در ساختار فرهنگی- اجتماعی خانواده به‌وجود آید تا تبعیض و به دنبال آن خشونت علیه زنان، کاهش یابد.

کد مقاله 47479
تعداد بازدید 53

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397