• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی ارتباط عوامل دموگرافیک با عملکرد بهداشت بلوغ دختران نوجوان
تعداد صفحات 10
نویسنده فاطمه حاجی رضائی کاشان - سیما محمدخان کرمانشاهی - محمد غلامی فشارکی
مشخصات نشریه  پرستاری کودکان - انجمن علمی پرستاری ایران شماره 4 پیاپی 36
تاریخ انتشار تابستان - 1402
محدوده صفحات 73-64
کلید واژه بلوغ  دختران نوجوان  بلوغ دختران  بلوغ جسمی  دانش‌آموزان دختر دبیرستانی  پایه تحصیلی  عوامل دموگرافیک  بهداشت بلوغ  قاعدگی دختران  کاشان (شهرستان)  عملکرد بهداشتی  دانش‌آموزان پایه نهم  بهداشت بلوغ جسمی  دانش‌آموزان متوسطه اول  پایه نهم  
چکیده مقدمه: نوجوانی نقطه عطف زندگی هر فرد است دوره ای که در آن بلوغ اتفاق می افتد. گذر سالم از این دوران در دختران با توجه به نقش ایشان در سلامت خانواده و جامعه از اهمیت بالایی برخوردار است. لذا این مطالعه با هدف تعیین ارتباط عوامل دموگرافیک با عملکرد بهداشت بلوغ دختران نوجوان در شهر کاشان انجام شد.
روش: در این مطالعه مقطعی- تحلیلی 205 نفر از دختران مقطع متوسطه اول با استفاده از نمونه گیری خوشه ای، در سال 1401 در شهر کاشان انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه عوامل دموگرافیک و پرسشنامه خودگزارشی و محقق ساخته عملکرد بهداشت بلوغ مشتمل بر سه بعد تغذیه، بهداشت قاعدگی و خواب و فعالیت بدنی بود.
نتایج : میانگین و انحراف معیار سنی دانش آموزان مورد مطالعه (1.02) 14.08 سال بود و نیز سن اولین قاعدگی
(1.05) 12.22 سال بود. 75.1% از دختران نوجوان وضعیت عملکرد بهداشت بلوغ جسمی خوبی داشتند. داد از بین عوامل دموگرافیک فقط بین پایه تحصیلی و سطح عملکرد بهداشت بلوغ ارتباط معناداری وجود داشت (p-value ˂ 0.05) به گونه ای که بیشترین نمره عملکرد مربوط به نوجوانانی بود که در پایه نهم تحصیل می کردند.
نتیجه گیری: با توجه به رابطه معنادار پایه تحصیلی با عملکرد بهداشت بلوغ دختران، می توان دریافت عملکرد در پی افزایش دانش و تجربه عملکرد فرد بهبود می باید. لذا برگزاری دوره های آموزشی مربوط به بلوغ و قاعدگی برای نوجوانان از ابتدای شروع دوران بلوغ و قاعدگی پیشنهاد می گردد.

کد مقاله 47410
تعداد بازدید 15

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397