• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان امکان‌سنجی تعادل میان منافع مادر، جنین و جامعه در موضوع سقط جنایی و قانونی
تعداد صفحات 14
نویسنده سید عباس سیدی آرانی
مشخصات نشریه  حقوق پزشکی - محمود عباسی - علمی پژوهشی پیاپی 58
تاریخ انتشار 1402
کلید واژه سقط جنین  جنین  قانون سقط جنین در ایران  حق حیات  مسائل حقوقی سقط جنین  سلامت مادر  سقط جنین جنایی  سقط جنین در حقوق  سقط جنین در صورت تهدید جان یا سلامت مادر  حیات جنینی  سقط جنین درمانی  قوانین سقط جنین  خطر جانی مادر  سقط‌ جنین قانونی  بیماری‌های صعب العلاج  بیماری‌های لاعلاج  حرج مادر  بیماری‌های جنین  قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت  حفظ سلامتی مادر  به خطر افتادن سلامت مادر  
چکیده زمینه و هدف: «مادر»، نقطه پرگار مقررات در سقط درمانی است. قانونگذار در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت دایره سقط درمانی را با اتخاذ رویکرد سخت‌گیرانه‌ای محدود و بیماری صعب‌العلاج جنین را از مصادیق سقط درمانی خارج نمود، هرچند این وضعیت موجب حرج مادر شود. این امکان فقط در جمع بیماری صعب‌العلاج جنین و خطر جانی مادر وجود دارد. وضعیتی که به جز حرج مادر، فرزند را نیز در وضعیت دشواری قرار می‌دهد، در حالی که در موضوع سقط جنین، هدف، ایجاد تعادل میان منافع مادر و جنین است. قانونگذار در این حوزه باید میان حق گذراندن دوران بارداری مادر و حق حیات جنین، به عنوان حقی بنیادین، تعادلی آرمانی ایجاد نماید. می‌توان با ایجاد مرزی صحیح میان سقط درمانی و سقط جنایی این تعادل را ایجاد نمود.
روش: این پژوهش با استفاده از روش توصیفی ـ تحلیلی صورت پذیرفته است.
ملاحظات اخلاقی: در پژوهش حاضر، پایبندی به روش علمی، اصول اخلاقی، امانتداری و مالکیت فکری و معنوی رعایت شده است.
یافته‌ها: ضرورت‌های اجتماعی نوین می‌طلبد تا قانونگذار حوزه سقط درمانی را به موارد دیگری گسترش دهد که وجود خطر برای مادر یا جنین محرز می‌باشد، خواه بارداری منشأ مشروع داشته باشد، خواه نامشروع.
نتیجه‌گیری: روشن است که وضعیت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ثابت نیستند، قواعد حاکم بر آن‌ها نیز تغییر می‌کنند. در شرایطی که مرز باریکی میان سلامت و جنایت وجود دارد، مناسب است قانونگذار برای پیشگیری از افزایش سقط جنایی، با لحاظ ملاحظات مختلف اقدامات صحیحی برای خروج برخی مصادیق سقط از حوزه جنایی به درمانی انجام دهد. در این راستا پافشاری خودخواهانه بر هدف رشد جمعیت و بهره‌گیری انحصاری از برخی نظرات فقهی به قیمت فداشدن سلامت جمعیت تمام می‌شود و تعادل آرمانی مورد نظر را بر هم می‌زند، لازم است هدف، کیفیت و پویایی جمعیت باشد. هدفی که دور از دسترس نیست؛ بهره‌گیری حداکثری از نظرات فقهی و بهره‌مندی بهینه از نظرات اندیشمندان معاصر برای نیل به آن راهگشاست.

کد مقاله 47306
تعداد بازدید 26

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397