• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیر اختلالات رفتاری ترانس سکشوال‌ها بر مسئولیت کیفری آن‌ها نسبت به جرائم جنسی
تعداد صفحات 15
نویسنده علی سلیم نوری - رضا نیکخواه سرنقی - سیامک جعفرزاده
مشخصات نشریه  حقوق پزشکی - محمود عباسی - علمی پژوهشی پیاپی 58
تاریخ انتشار 1402
کلید واژه فقه  ایران  قانون جزایی  جرایم جنسی  مسئولیت کیفری  نظام حقوقی ایران  اختلالات رفتاری  ترانس سکسوال  اجرای حدود  جنسیت واقعی  جنسیت ظاهری  
چکیده زمینه و هدف: ترانس سکشوال نوعی اختلال جنسیت است که در آن جنسیت ظاهری فردِ ترانس معارض با جنسیت درونی و واقعی اوست. به رسمیت‌شناختن جنسیت واقعی ترانس سکشوال‌ها می‌تواند ثمرات و کاربرد قابل توجه نسبت به بزه‌دیدگی و بزه‌کاری این افراد داشته باشد، به ویژه در جرائم جنسی، لذا در این تحقیق هدف نگارنده، بررسی جایگاه ترانس سکشوال‌ها در قوانین جزایی ایران و ارائه راهکارهای فقهی و حقوقی جهت کاهش تعزیر یا استثنانمودن آن‌ها از اجرای حدود در جرائم جنسی است. اهمیت و ضرورت اجرای تحقیق حاضر در این است که دستاورد آن می‌تواند توجیهی شرعی و قانونی جهت ممانعت از اعمال حدود سالب حیات، مانند لواط، باشد، لذا بحث اصلی تحقیق حاضر عبارت است از اینکه مبنا و ملاک مناسب مجازات ترانس سکشوال‌ها در جرائم جنسی چیست؟
روش: این تحقیق از نوع نظری بوده و روش تحقیق به صورت توصیفی ـ تحلیلی می‌باشد و روش جمع‌آوری اطلاعات به صورت کتابخانه‌ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانتداری رعایت شده است.
یافته‌ها: جنسیت ظاهری افراد ترانس با جنسیت درونی آن‌ها مغایرت دارد، به نحوی که یک ترانس به ظاهر مرد از حیث ساختار مغزی و هورمونی و رفتار روانی و عصبی زن محسوب می‌شود. این تعارض و مغایرت، بنا بر اصول و قواعد فقهی و حقوقی می‌تواند مسقط حد باشد و ضرورت تقنین خاص در شرایط خاص را به همراه دارد، از طرفی در تغییر جنسیت نیز مراجع و قانونگذار جنسیت درونی را به رسمیت شناخته‌اند، لذا می‌توان در امور کیفری نیز جنسیت درونی را لحاظ نمود.
نتیجه‌گیری: با توجه به مغایرت جنسیت ظاهری و واقعی فرد ترانس و بنا بر اصول و قواعد فقهی و حقوقی، عدالت اقتضا دارد که حداقل در جرائم جنسیِ ترانس سکشوال‌ها، جنسیت واقعی آن‌ها ملاک قرار گیرید، چراکه این امر می‌تواند اسقاط حد و یا اعمال حداقل مجازات را به همراه داشته باشد. در انتها نیز ضمن پیشنهاد اصلاح قوانین، راهکارهایی برای نحوه اثبات ماهیت ترانس سکشوال‌ها ارائه شده است، مانند آزمایش پزشکی، صدور کارت تشخیص جنسیت واقعی، ثبت و رصد رفتار ترانس‌ها و... .

کد مقاله 47303
تعداد بازدید 25

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397