• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی فقهی و حقوقی رابطه محرمیت ناشی از اهدای جنین
تعداد صفحات 11
نویسنده محمد مهدی‌پور - محبوبه رسولی
مشخصات نشریه  حقوق پزشکی - محمود عباسی - علمی پژوهشی پیاپی 57
تاریخ انتشار 1401
کلید واژه زوجین نابارور  محرمیت  اهدا گیرنده  ناباروری  نسب جنین اهدا شده  اهداکنندگان جنین  زن صاحب رحم  جنین اهدایی  اهدای جنین  بررسی فقهی  بررسی حقوقی  زوجین اهداکننده   وضعیت حقوقی  رابطه محرمیت  
چکیده زمینه و هدف: اهدای جنین اصطلاحاً عبارتست از انتقال جنین حاصل از تلقیح خارج از رحم نطفه زوجین ثالث به رحم زن متقاضی که به دلایلی توانایی تولید مثل را ندارد. در قانون نحوه اهدای جنین به زوجین نابارور صرفاً در خصوص وظیفه نگهداری، نفقه و احترام متقابل سخن گفته شده است، اما موضوع مهمی چون رابطه محرمیتی که در اثر این اهدا به وجود می‌آید مسکوت مانده است که همین امر می‌تواند باعث بروز مشکلاتی در آینده گردد. هدف از این پژوهش وضعیت حقوقی محرمیت ناشی از اهدای جنین می‌باشد.
روش: روش تحقیق به صورت توصیفی ـ تحلیلی با بهره‌گیری از منابع کتابخانه‌ای می‌باشد.
ملاحظات اخلاقی: در پژوهش پیش رو با حفظ اصالت محتوا و با رعایت اصل انصاف و امانتداری انجام پذیرفته است.
یافته‌ها: در این مقاله مشاهده می‌گردد که مطابق نظریات پزشکی منشأ پیدایش جنین تخمک و اسپرم می‌باشد. بنابراین در انتساب جنین اهدایی به زوجین اهداکننده تردیدی وجود ندارد، اما آنچه محل سؤال و مناقشه می‌باشد، رابطه‌ای است که جنین اهدایی با زوجین اهداگیرنده یا به عبارت دیگر پدر و مادر شناسنامه‌ای خود پیدا می‌کند.
نتیجه‌گیری: در بین نظریات مختلف فقهی و پزشکی این نظریه که اساساً طفل منتسب به زوجین اهداکننده است، اما در خصوص زوجین اهداگیرنده، نسبت به زن صاحب رحم در حکم طفل رضاعی و نسبت به شوهر زن صاحب رحم در حکم ربیبه او می‌باشد، قابل قبول‌ترین نظریه است.

کد مقاله 47302
تعداد بازدید 34

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397