• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تجربه زیسته دختران نوجوان از زندگی در مراکز شبه خانواده
تعداد صفحات 57
نویسنده فرشته بشلیده - امیر قربان‌پور لفمجانی
مشخصات نشریه  رفاه اجتماعی - دانشگاه علوم بهزيستی و توانبخشی، گروه پژوهشی رفاه اجتماعی - علمی پژوهشی سال 23 پیاپی 89
تاریخ انتشار تابستان - 1402
محدوده صفحات 441-385
کلید واژه دختران نوجوان  تجربه زیسته  رشت (شهرستان)  مراکز شبه‌ خانواده  تجارب زیسته دختران  تجربه دختران  
چکیده مقدمه: هر سال به علت فشار‌‌‌های اقتصادی و اجتماعی، والدین شمار زیادی از کودکان را در جامعه رها می‌کنند که رایج‌ترین شکل مراقبت از این کودکان در سراسر جهان مراقبت و زندگی در خانه‌های شبانه‌روزی است. هدف پژوهش حاضر بررسی تجربه زیسته دختران نوجوان از زندگی در مراکز شبه خانواده بوده است.
روش: روش مطالعه حاضر از نوع پدیدارشناسی توصیفی بود. بر اساس روش نمونه‌گیری متمرکز بر ملاک و نیز معیار اشباع نظری داده ها ۲۶ نفر از دختران نوجوان که تجربه زندگی در مراکز شبه خانواده مناطق یک و دو در شهر رشت را در سال ۱۳۹۹ داشتند در این مطالعه شرکت داشته‌اند. برای گرد‌آوری اطلاعات از روش مصاحبه نیمه ساختاریافته و برای تحلیل اطلاعات از روش هفت مرحله‌ای کلایزی استفاده شده است.
یافته‌ها: تحلیل اطلاعات به دست آمده از مصاحبه‌ها هشت مضمون اصلی را آشکار کرد: عواطف منفی، توانمندی روانی، دیدگاه نسبت به زندگی، فقدان مهارت مقابله‌ای، مشغله‌های ذهنی، نیاز‌ها، اضطراب اجتماعی و جهت‌گیری به سمت آینده موفق.
بحث: نتایج پژوهش حاضر نشان داد که دختران نوجوان ساکن در خانه­ ها، علاوه بر اینکه دارای توانمندی روانی و جهت‌گیری به سمت آینده موفق بودند با چالش‌ها و مسایلی از قبیل رهاشدگی، خلق افسرده، مشکلات و آسیب‌های رفتاری، ترخیص و مشکلات آن، مشکلات زندگی گروهی، نگرانی از آینده، انگ اجتماعی و کمبود‌هایی چون فقدان خانواده و کمبودهای عاطفی مواجه بوده‌اند.

کد مقاله 47134
تعداد بازدید 58

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397