ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تعیین اثربخشی پروتکل مستخرج از مدل علی بخشودگی زناشویی بر صمیمیت زوجین، تعهد زناشویی و تعارضات زناشویی
تعداد صفحات 12
نویسنده بهاره فامیل متقی - محمود گودرزی - کیوان کاکابرایی
مشخصات نشریه  دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد (مصوب وزارت بهداشت) سال 65 شماره 5
تاریخ انتشار اذر و دی - 1401
محدوده صفحات 2210-2199
کلید واژه تعهد زناشویی  صمیمیت زناشویی  صمیمیت زوجین  همدان  تعارض زناشویی  بخشودگی زناشویی  زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره  
چکیده مقدمه: بخشودگی زناشویی یکی از عوامل مرتبط با صمیمیت، تعهد و کاهش تعارضات زناشویی و بطور کلی یکی از مهّم‌ترین عوامل موثر در رضایت زناشویی محسوب می‌شود؛ بنابراین، هدف اصلی این پژوهش، تعیین میزان اثربخشی پروتکل مستخرج از مدل علی بخشودگی زناشویی بر صمیمیت زوجین، تعهد زناشویی و تعارضات زناشویی بوده است.
روش کار: پژوهش حاضر آزمایشی از نوع پیش‌آزمون و پس‌آزمون با گروه کنترل می‌باشد که 40 نفر با روش نمونه‌گیری در دسترس، براساس معیارهای ورود پژوهش از بین کلیه زنان مراجعه‌کننده به مراکز مشاوره شهر همدان در سال 1400 انتخاب شدند که به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 20 نفر) جایگزین شدند و گروه آزمایش مداخله‌ی بخشودگی طراحی شده مستخرج از مدل علی را به شیوه‌ی گروهی در 8 جلسه‌ی 120 دقیقه‌ای دریافت کردند. داده‌های جمع آوری از طریق پرسشنامه‌های صمیمیت ادراک شده آسوده و تیموری (1387)، پرسش‌نامه تعارض زناشویی ثنایی ذاکر و براتی (۱۳۸۷)، تعهد زناشویی آدامز و جونز (1997)، واحدهای مورد پژوهش قبل و بعد از مداخله با استفاده از نرم افزار آماری SPSS22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: یافته‌ها نشان داد که پروتکل مستخرج از مدل علی بخشودگی بر افزایش تعهد و صمیمیت زنان در زندگی به ترتیب به میزان (18/0، 16/0) و بر کاهش تعارضات زناشویی (56/0) اثرگذار بوده است.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به دست آمده می‌توان گفت که رویکرد آموزش گروهی پروتکل بخشودگی در کاهش تعارضات زناشویی و افزایش تعهد و صمیمیت زنان در زندگی اثربخش بوده است.

کد مقاله 47110
تعداد بازدید 94

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397