• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان راهبردهای مقابله‌ای مردان در مواجهه با طلاق عاطفی
تعداد صفحات 10
نویسنده محمدحسن آسایش - مینا تاران - مریم افتخاری
مشخصات نشریه  علوم پزشکی صدرا شماره 1
تاریخ انتشار زمستان - 1401
محدوده صفحات 22-13
کلید واژه راهبردهای مقابله‌ای  جدایی عاطفی  طلاق عاطفی  مطالعه کیفی  طلاق  تجارب مردان  مواجهه مردان  
چکیده مقدمه: موضوع این پژوهش ازدواج‌های تصنعی است که در آن زن و مرد بدون اشتیاق در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند و علیرغم آسیب‌های وارده به اعضای خانواده، برای ادامه یافتن آن تلاش می‌کنند. با این مقدمه، پژوهش حاضر به دنبال درک نحوه مواجهه مردان با این پدیده و اقداماتی است که برای حل آن انجام می‌دهند.
روش‌ها: پژوهش حاضر کیفی است. 18 نفر از مردانی که جدایی عاطفی را تجربه می‌کردند با نمونه‌گیری هدفمند از نوع در دسترس انتخاب شدند و از طریق مصاحبه‌های نیمه ساختاریافته و اکتشافی مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه‌گیری تا زمان اشباع داده‌ها ادامه یافت و برای تجزیه و تحلیل، ابتدا داده‌ها ثبت و کدگذاری شد و بعد با استفاده از روش تحلیل مضمون (تماتیک) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: راهبردهای مقابله شامل چهار مضمون اصلی بود. 1- مقابله سازگارانه دارای مضامین کنش اصلاحی معطوف به خود و همسر 2- مقابله ناسازگارانه با مضامین تصمیم‌گیری غیر سازشی و کنش پنهان‌سازی 3- مقابله اجتنابی با مضامین کنش اجتنابی، خود فراموشی و تمرکز بر فرزندان و شغل 4- مقابله مداخلاتی با مضامین طرح مشکلات با دیگران و مراجعه به درمانگر.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان دهنده استفاده مردان از راهبردهای مقابله‌ای در ابعاد مختلف است. از نتایج این تحقیق می‌توان برای کمک به زوجین در جهت افزایش اقدامات سازنده برای تغییر این شرایط و پیشگیری از طلاق استفاده کرد.

کد مقاله 47058
تعداد بازدید 77

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397