• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مطالعه انتقادی گفتمان نفی خشونت بر زنان؛ با تأکید بر لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت
تعداد صفحات 22
نویسنده طاهره خزایی - محمدتقی کرمی قهی
مشخصات نشریه  مطالعات و تحقیقات اجتماعی در ایران - موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران شماره 1 پیاپی 46
تاریخ انتشار بهار - 1402
محدوده صفحات 224-203
کلید واژه خشونت  خشونت علیه زنان  ایران  حمایت از زنان  جامعه ایرانی  خشونت علیه زنان در ایران  مسئله اجتماعی  نفی خشونت  نقد گفتمانی  لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت  لایحه قانون  مسأله شدگی اجتماعی  مسأله بودگی  
چکیده خشونت بر زنان پدیده‌ای تاریخی فرهنگی است. فهم پیچیدگی‌های مسألۀ خشونت بر زنان نیازمند بررسی دقیق همۀ ابعاد و لایه‌های این واقعیت اجتماعی است. این پژوهش، با تایید مسأله ­بودگی خشونت بر زنان در جامعۀ ایرانی و ضرورت ورود حاکمیت به آن به ­مثابه مسألۀ اجتماعی به بررسی منابع گفتمانی لایحه «حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت» از منظری جامعه‌شناختی می‌پردازد.
با هدف شناخت و مطالعۀ مضامین یا الگوهای معنایی غالب، متن لایحه به روش تحلیل محتوای کیفی و با رویکردی انتقادی مورد بررسی قرار گرفت.
درون‌زا نبودن مسأله‌شدگی خشونت بر زنان، فقدان توجه به تنوع بوم و میدان ایرانی در تعریف مصداق‌های خشونت، عدم توجه به خاص‌بودگی‌های خانواده‌ ایرانی و الزام‌های روابط خانوادگی و حقوق‌زدگی و تمرکز بر وضع قوانین کیفری جدید در فقدان هنجارسازی و فرهنگ‌سازی مضمون‌های اصلی شناخته شده در متن لایحه است.
به‌طورکلی، نتایج برآمده از تحلیل مضامین شناسایی شده نشان می‌دهد منابع گفتمان حمایت از زنان در برابر خشونت فاقد درک اجتماعی از مسأله خشونت بر زنان است و بدون توجه به زمینه‌های اجتماعی فرهنگی جامعه ایرانی و تعارضات و کلیت بافت حقوقی، برای این مسأله اجتماعی، راه‌حل‌هایی از جنس حقوقی و قانونی ارائه داده است. در واقع، منابع گفتمانی لایحه تنها با تاکید بر وجهه جهانی خشونت بر زنان و بدون توجه به درون‌زا کردن این مسأله‌شدگی، به‌جای بازگشت به فهم تجربۀ زنان از خشونت، رفتارهایی را که پیش از این مصداق خشونت در جامعۀ ایرانی دانسته نمی‌شده به‌عنوان خشونت تعریف و برساخت کرده است.

کد مقاله 47041
تعداد بازدید 49

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397