• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مدل علی صمیمیت زن و شوهری بر‌ اساس سبک‌های دلبستگی، خود‌شفقت‌ورزی و ذهن آگاهی در روابط عاشقانه زوج‌ها
تعداد صفحات 22
نویسنده مهتاب برخورداری - محمدسجاد صیدی - محسن حجت‌خواه
مشخصات نشریه  فرهنگ مشاوره و روان‌درمانی (فرهنگ مشاوره سابق) - دانشگاه علامه طباطبایی - علمی پژوهشی سال 14 پیاپی 55
تاریخ انتشار پائیز - 1402
محدوده صفحات 90-69
کلید واژه روابط زوجین  دلبستگی زوجین  ایلام  صمیمیت زوجین  سبک دلبستگی ایمن  سبک‌های دلبستگی  ذهن آگاهی  روابط عاشقانه  صمیمیت ارتباطی  سبک دلبستگی ناایمن  شفقت خود  هلیلان (شهرستان)  
چکیده هدف از پژوهش حاضر تبیین مدل علّی صمیمیت زن و شوهری بر‌ اساس سبک های دلبستگی، خود-شفقت‌ورزی و ذهن‌آگاهی در روابط عاشقانه زوجین شهرستان هلیلان بود. روش پژوهش توصیفی از نوع مدل‌یابی معادلات ساختاری و جامعۀ آماری پژوهش شامل کلیه متاهلان شهرستان هلیلان در سال 1401 بود که از بین آن‌ها به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای 350 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار‌‌های پژوهش شامل پرسشنامه ارزیابی شخصی صمیمیت در روابط شفر و اولسون (1981)، پرسشنامه سبک های دلبستگی بزرگسالان سیمپسون (1990)، پرسشنامه خودشفقت ورزی نف (2003)، پرسشنامه ذهن‌آگاهی رابطه کیمز و همکاران (2018) بود. برای تحلیل داده ها از روش مدل‌یابی معادلات ساختاری استفاده شد. در این پژوهش مسیرهای غیر‌مستقیم دلبستگی ایمن به صمیمیت زن و شوهری با واسطه‌گری خودشفقت‌ورزی و ذهن‌آگاهی در روابط عاشقانه؛ و دلبستگی ناایمن به صمیمیت زن و شوهری با واسطه‌گری ذهن‌آگاهی در روابط عاشقانه معنادار شدند. این مدل توانست 37/0 واریانس صمیمیت زن و شوهری را تبیین کند. نتایج نشان داد با توجه به یافته‌های پژوهش، صمیمیت زن و شوهری و سبک‌های دلبستگی هم به صورت مستقیم و هم‌غیرمستقیم رابطه دارند و خودشفقت‌ورزی و ذهن آگاهی در روابط عاشقانه توانستند بین صمیمیت زن و شوهری و سبک‌های دلبستگی نقش واسطه‌ای ایفا کنند.

کد مقاله 46954
تعداد بازدید 25

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397