• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی نقش واسطه‌ای اعتیاد به اینستاگرام در پیش بینی تعهد زناشویی بر اساس ویژگی‌های شخصیتی
تعداد صفحات 9
نویسنده ستاره فتوحی - حسین کشاورز افشار - مهدی سمواتی
مشخصات نشریه  پژوهش‌های نوین روانشناختی (مصوب وزارت علوم) پیاپی 69
تاریخ انتشار بهار - 1402
محدوده صفحات 193-185
کلید واژه تعهد زناشویی  شبکه‌های اجتماعی  پنج عامل شخصیت  شبکه‌های اجتماعی مجازی  شبکه‌های مجازی  اینستاگرام  اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی  اعتیاد به اینستاگرام  
چکیده این روزها استفاده از شبکه‌های اجتماعی از محبوبیت بسیاری برخوردار است. از بین شبکه‌های اجتماعی، اینستاگرام تأثیر زیادی بر زندگی فردی و زناشویی افراد داشته، اما در مورد استفاده اعتیادآور از اینستاگرام و عوامل مرتبط با آن تحقیقات کمی صورت گرفته است.
هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش واسطه ای اعتیاد به اینستاگرام در پیش بینی تعهد زناشویی بر اساس ویژگی های شخصیتی انجام گرفت.
روش: این پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی و مدل یابی معادلات ساختاری است. جامعه‌ی آن را افراد متأهل عضو شبکه اجتماعی اینستاگرام تشکیل داده‌اند. نمونه‌ی مورد مطالعه متشکل از 543 نفر بود که اطلاعات به روش نمونه‌گیری در دسترس و با استفاده از پرسشنامه آنلاین گردآوری شد. ابزارهای پژوهش عبارت بودند از: پرسشنامه ی تعهد زناشویی آدامز و جونز (1997)، پرسشنامه پنج عاملی نئو (1985) و پرسشنامه اعتیاد به اینستاگرام شوله و روسدی (2019). برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از روش‌های همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی در نرم افزار SPSS 26 و برای بررسی فرضیه‌های تحقیق از مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم‌افزار smartpls3 استفاده‌ شده است.
نتایج: یافته های پژوهش نشان داد مدل ارائه شده از برازش مطلوبی برخوردار است و اعتیاد به اینستاگرام می توانند بین ویژگی های شخصیتی و تعهد زناشویی نقش میانجی ایفا نمایند.
نتیجه گیری: با توجه به اثرات عدم تعهد زناشویی بر زوجین، خانواده ها و جامعه، شناسایی متغیرهای دخیل در این مهم می تواند زمینه را جهت برنامه ریزی به منظور پیشگیری و درمان فراهم سازد.

کد مقاله 46926
تعداد بازدید 64

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397