ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی برنامه مداخله‌ای کودکان طلاق بر ادراک کودکان از طلاق والدین: پژوهش مورد منفرد
تعداد صفحات 23
نویسنده ثریا رمضان‌زاده - عذرا اعتمادی - فرامرز آسنجرانی
مشخصات نشریه  روان‌شناسی کاربردی (مصوب وزارت علوم) شماره 1 پیاپی 65
تاریخ انتشار بهار - 1402
محدوده صفحات 149-127
کلید واژه پژوهش مورد منفرد  طلاق والدین  طلاق  فرزندان خانواده‌های طلاق  برنامه مداخله‌ای  بومهن  کودکان دختر  ادراک کودکان  برنامه مداخله ویژه کودکان طلاق  
چکیده هدف: هدف پژوهش حاضر، بررسی تأثیر برنامه مداخله ­ای کودکان طلاق بر ادراک کودکان از طلاق والدین بود.
روش: روش پژوهشی مورد منفرد (A-B) و جامعه آماری پژوهش، شامل کودکان دختر طلاق شهر بومهن بود که از میان آنها سه کودک از طریق نمونه ­گیری در دسترس انتخاب شدند. جهت گردآوری داده­ ها، پرسشنامه 31 سؤالی محقق ساخته ادراک کودکان از طلاق والدین (CPPDQ) استفاده شد. روایی پرسشنامه ­بر اساس روایی محتوایی و صوری مورد تأیید متخصصان قرار گرفته و پایایی پرسشنامه با ضریب آلفای کرانباخ برای کل پرسشنامه 86/0 گزارش شده است. پس از یک جلسه خط پایه برای هر کودک برنامه مداخله­ ای به هر یک از کودکان، به صورت انفرادی در 8 جلسه هفتگی هر جلسه 45 دقیقه ارائه و ادراک کودکان بعد از هر جلسه، و در مرحله پیگیری مجددأ اندازه ­گیری، و داده­ ها بر اساس تحلیل دیداری و شاخص ­های آماری توصیفی تحلیل شد.
یافته­ ها: یافته ­ها نشان داد برای هر سه آزمودنی میانگین، میانه، روند و درصد غیرهمپوشی داده ­های مداخله بر ادراک شرکت­ کنندگان مؤثر بود و برنامه مداخله ­ای کودکان طلاق در افزایش احساسات و نگرش مثبت، کاهش احساسات منفی نسبت به طلاق والدین، بهبود روابط با والدین و همسالان و افزایش احساس شایستگی در کودکان مؤثر بوده است.
نتیجه ­گیری: بر اساس نتایج، برنامه مداخله ­ای کودکان طلاق را می ­توان به عنوان روشی مؤثر برای بهبود ادراک کودکان در واکنش به طلاق والدین­شان تلقی کرد و در مراکز مشاوره و آموزشی می­ توان از آن استفاده کرد.

کد مقاله 46912
تعداد بازدید 59

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397