• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی زوج درمانی مبتنی بر تعهد و پذیرش بر کاهش تعارضات زناشویی زوجین متقاضی طلاق
تعداد صفحات 22
نویسنده سکینه عباسی بورندرق - معصومه آزموده - بهرامعلی قنبری‌ هاشم‌ آبادی - داوود حسینی‌نسب
مشخصات نشریه  پژوهش‌های روانشناسی بالینی و مشاوره (مصوب وزارت علوم) شماره 1 پیاپی 25
تاریخ انتشار تابستان - 1402
محدوده صفحات 46-25
کلید واژه زوج درمانی  زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره  زوجین متقاضی طلاق  درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT)  زوجین دارای تعارض زناشویی  طلاق  تعارض زناشویی  
چکیده هدف: تعارضات‌ زناشویی محور بسیاری از پژوهش‌ها بوده و‌ پرداختن به هیجان، رفتار و شناخت نقش محوری در روان‌درمانی دارد. بنابراین، هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی زوج‌درمانی مبتنی بر تعهد و پذیرش بر کاهش تعارضات‌ زناشویی زوجین بود.
روش: این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون و پیگیری سه ماهه بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه زوجین متقاضی طلاق مراجعه‌کننده به مرکز مشاوره آرامش اندیشه در هفت ماهه اول سال 1400 بود. از بین آن‌ها 30 زوج داوطلب به صورت نمونه‌گیری در دسترس با در نظر گرفتن شاخص‌های ورود و اعمال معیارهای خروج انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه با حجم 15 زوج قرار گرفتند. سپس زوج‌درمانی مبتنی بر تعهد و پذیرش در 10 جلسه، هفته‌ای دو بار برای گروه آزمایش اجرا شد. هر دو گروه قبل و بعد از مداخله و در مرحله پیگیری به پرسشنامه تعارضات تجدید نظر شده پاسخ دادند. جهت تحلیل داده‌ها از روش تحلیل واریانس آمیخته ساده استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج، حاکی از کاهش تعارضات زوجین گروه آزمایش در مقایسه با گروه گواه (110/108 = F ، 0001/0 = P ) و نیز پایداری نتایج در مرحله پیگیری (40/39 = F ،001/0 = P ) بود. بنابراین می‌توان بیان کرد که کاربست این مداخله راهکاری مؤثر برای کاهش تعارضات‌ زناشویی زوجین متقاضی طلاق مراجعه‌کننده به مرکز مشاوره قابل آزمودن است.

کد مقاله 46904
تعداد بازدید 40

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397