• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مداخله خودکنترلی و تنظیم هیجان مبتنی بر آموزه‌های اسلامی برای خودارضایی نوجوانان: مطالعه تک موردی
تعداد صفحات 10
نویسنده محسن اصغری نکاح - زهرا مهاجر بعد - زهرا حسین زاده ملکی - سلیل ضیائی
مشخصات نشریه  اصول بهداشت روانی - دانشگاه علوم پزشكی مشهد - علمی پژوهشی شماره 3
تاریخ انتشار خرداد و تیر - 1402
محدوده صفحات 160-151
زبان انگلیسی
کلید واژه روان درمانی  دختران نوجوان  خودارضایی  اسلام  تنظیم هیجانی  خودکنترلی  مشهد  دانش‌آموزان دختر دبیرستانی  آموزه‌های اسلامی  کنترل هیجانی  دانش‌آموزان نوجوان  خودکنترلی جنسی  دختران مشهد  
چکیده مقدمه: خودارضایی یک موضوع چالش برانگیز با میزان شیوع متفاوت در جوامع مختلف است. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی یک برنامه مداخله ای مبتنی بر خودکنترلی، تنظیم هیجان و آموزه های اسلامی در درمان خودارضایی نوجوانان انجام شد.
روش‌ کار: این مطالعه تک موردی در سال 1397 با نمونه‌گیری هدفمند برای انتخاب دو شرکت‌کننده از مراکز مشاوره دخترانه دبیرستان‌های شهر مشهد (دو دختر مجرد 16 و 17 ساله) انجام شد. هر دو شرکت‌کننده حداقل یک سال بود که خودارضایی می‌کردند و هشت جلسه روان‌درمانی فردی دریافت کردند. داده ها با استفاده از پرسشنامه کنترل هیجانی (ERQ) و مقیاس خودارضایی جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از طرح A-B-A با شاخص بازیابی و اندازه اثر استفاده شد. داده ها با استفاده از تجزیه و تحلیل نمودار و روش درصد بازیابی تجزیه و تحلیل شد. فرمول درصد بازیابی بلانچارد و شوارتز برای تجزیه و تحلیل داده های طرح های تجربی تک موردی استفاده شد. در این فرمول تفاوت بین نمرات پیش آزمون و پس آزمون بر نمره پیش آزمون تقسیم می شود.
یافته‌ها: بر اساس فرمول درصد بهبودی، 50 درصد یا بیشتر، بهبود معنی‌دار است. اگر نمره پس آزمون فرد کمتر از نقطه برش باشد، بهبود از نظر بالینی قابل توجه خواهد بود. بنابراین، مداخله خودکنترلی و تنظیم هیجان مبتنی بر آموزه های اسلامی در ترک عادت خودارضایی در هر دو شرکت‌کننده مؤثر بود که بهبود سلامت روانی قابل توجهی را نیز نشان دادند. پس از تکمیل دوره های درمان و پیگیری، هر دو شرکت کننده، دفعات کمتر خودارضایی و بهبود تنظیم احساسات را نشان دادند.
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج به‌نظر می‌رسد که خودکنترلی و تنظیم هیجان مبتنی بر آموزه های اسلامی می‌تواند به‌طور مؤثری خودارضایی نوجوانان را درمان کند.

کد مقاله 46899
تعداد بازدید 30

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397