• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان هم‌سنجی تأثیر زوج درمانی رفتاری و متمرکز بر راه حل بر تعارضات زناشویی، صمیمت جنسی، هماهنگی و ناهماهنگی زناشویی
تعداد صفحات 36
نویسنده شهلا قربانی - مختار عارفی - کریم افشارنیا
مشخصات نشریه  مشاوره و روان‌درمانی خانواده شماره 1 پیاپی 33
تاریخ انتشار تابستان - 1401
محدوده صفحات 60-25
کلید واژه زوج درمانی  زوج درمانی رفتاری  خشنودی زناشویی  صمیمیت زناشویی  کرمانشاه  صمیمیت جنسی  تعارض زناشویی  درمان راه حل مدار  ناخشنودی زناشوئی  رویکرد زوج‌ درمانی کوتاه مدت راه حل محور  هماهنگی زناشویی  ناهماهنگی زناشویی  
چکیده زمینه: خانواده به‌عنوان یک گروه، واحد اجتماعی است که بر پایه ازدواج و زندگی زناشویی شکل می‌گیرد. از عواملی که بر بقاء، دوام و رشد خانواده اثر می‌گذارد، روابط سالم و مبتنی بر سازگاری و تفاهم میان اعضاء به‌خصوص زن و شوهر است.
هدف: پژوهش حاضر با هدف، هم‌سنجی اثربخشی زوج‎درمانی رفتاری و متمرکز بر راه‌حل بر تعارضات زناشویی، صمیمت جنسی، هماهنگی و ناهماهنگی زناشویی به انجام رسید.
روش: جامعه آماری این پژوهش، دربرگیرنده همه آموزگاران دارای تعارضات زوجی مراجعه‌کننده به دو مرکز امید و پیوند مشاوره آموزش‌وپرورش ناحیه 3 شهر کرمانشاه در سه‌ماهه اول سال 1398 که تعداد آن‌ها 128 نفر است. تعداد ۶۰ نفر از این افراد، به‌عنوان نمونه آماری؛ به روش در نمونه‌گیری دسترس انتخاب شدند و به‌طور تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه گواه، به تعداد برابر 20 نفر گمارده شدند. داده‌ها با به‌کارگیری مقیاس خوشنودی زناشویی انریچ و مقیاس هماهنگی و ناهماهنگی زناشویی (Xu & Lai, 2004) گردآوری شدند. سپس زوجین 2 گروه آزمایش در 8 جلسه 5/1 ساعته جلسات زوج‌درمانی و متمرکز بر راه‌حل به‌صورت گروهی شرکت کردند. نتایج با به‌کارگیری روش تحلیل کوواریانس چندمتغیره و آزمون تعقیبی بونفرونی در نرم‌افزار SPSS نسخه 24 مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که زوج‌درمانی رفتاری در سنجش با زوج‌درمانی متمرکز بر راه‌حل بر کاهش تعارضات زناشویی، افزایش صمیمیت جنسی و هماهنگی و ناهماهنگی‌های زناشویی کارآمدتر است (001/0 ≥ P).
نتیجه‌گیری: برنامه‌های آموزش زوج‌درمانی رفتاری چه پس از آموزش و چه در دوره پیگیری سه‌ماهه پس از آموزش بر حل تعارضات، صمیمیت جنسی، هماهنگی و ناهماهنگی زناشویی زوجین مؤثر است؛ ازاین‌روی به مشاوران ازدواج پیشنهاد می‌شود از زوج‌درمانی رفتاری و متمرکز بر راه‌حل به‌صورت هم‌زمان در رابطه با زن و شوهرهایی که دچار تعارضات زناشویی مزمن و مشکلات صمیمیت زناشویی هستند، در مداخلات استفاده کنند.

کد مقاله 46850
تعداد بازدید 50

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397