• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه بهزیستی روانشناختی و مشکلات رفتاری نوجوانان در سه نوع خانواده بازساختاریافته، مختل شده و عادی
تعداد صفحات 29
نویسنده صبا دهقان ساران - ماندانا نیکنام
مشخصات نشریه  پژوهش‌هاي انتظامی اجتماعي زنان و خانواده - دانشگاه علوم انتظامي امين شماره 1 پیاپی 20
تاریخ انتشار بهار و تابستان - 1402
محدوده صفحات 309-281
کلید واژه دختران نوجوان  نوجوانان تهرانی  ساختار خانواده  تهران  بهزیستی روان‌شناختی  دانش‌آموزان دختر دبیرستانی  اختلالات رفتاری  اختلالات رفتاری نوجوانان  رفتار نوجوان  دانش‌آموزان پسر دبیرستانی  خانواده‌‌های عادی  نوجوانان دبیرستانی  پسران نوجوان  دانش‌آموزان دوره متوسطه دوم  خانواده مختل شده  خانواده بازساختاریافته  
چکیده زمینه و هدف: هدف از پژوهش حاضر، مقایسه مشکلات‌ رفتاری و بهزیستی روان‌شناختی نوجوانان در خانواده بازساختاریافته، مختل‌ شده و عادی بود.
روش: روش پژوهش توصیفی و از نوع علّی- مقایسه‌ای است. جامعه آماری شامل کلیه نوجوانان دختر و پسر مقطع متوسطه‌ دوم شهر تهران که در سال 1401-1400 مشغول به تحصیل بودند که باتوجه به هدف پژوهش برای هر یک از سه نوع خانواده، 70 نوجوان با روش نمونه‌گیری دردسترس انتخاب شدند. به‌منظور جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه‌های بهزیستی روان‌شناختی ریف (1989) و خودگزارشگری مشکلات‌ رفتاری آخنباخ –فرم نوجوان (2001) استفاده شد. داده‌‌‌ها از طریق تحلیل واریانس یک‌راهه و دوراهه و مانوا با استفاده از نرم‌افزار 27SPSS- مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: تحلیل داده‌ها نشان‌داد میانگین بهزیستی ‌روان‌شناختی و مشکلات رفتاری نوجوانان در بین گروه‌ها به‌طور معنی‌داری تفاوت داشت (05/0 > p). بهزیستی روان‌شناختی نوجوانان در خانواده بازساختاریافته کمتر از خانواده های مختل‌شده و عادی بود (05/0 > p) و میانگین مشکلات‌ رفتاری در نوجوانان در خانواده‌های بازساختاریافته و مختل‌شده به‌طور معناداری بیشتر از خانواده‌های عادی بود (05/0 > p).
نتیجه‌گیری: با تغییر ساختار خانواده، وضعیت بهزیستی روان‌شناختی نوجوانان مخصوصاً پسران تحت تأثیر قرارگرفته و همچنین نوجوانان در خانواده‌های مختل شده و بازساختاریافته نسبت به خانواده عادی، دچار مشکلات‌رفتاری بیشتری به ویژه رفتار قانون‌شکن می‌شوند. لذا لازم است مدارس با شناسایی نوجوانان در خانواده‌های غیرعادی، نسبت به رسیدگی به سلامت روان‌شناختی آنان اقدام لازم را به‌عمل آوردند.

کد مقاله 46812
تعداد بازدید 18

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397