• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی راهبرد یکپارچگی مجدد خانواده بر کیفیت زندگی زناشویی (مورد مطالعه: همسران زندانیان مرد شهرستان اردکان)
تعداد صفحات 32
نویسنده طیبه نوری - یاسر رضاپور میرصالح - فاطمه بهجتی اردکانی - هاجر ابراهیمی - محمد ابراهیمی
مشخصات نشریه  پژوهش‌هاي انتظامی اجتماعي زنان و خانواده - دانشگاه علوم انتظامي امين شماره 1 پیاپی 20
تاریخ انتشار بهار و تابستان - 1402
محدوده صفحات 104-73
کلید واژه رضایت زناشویی  زندگی زناشویی  زندانیان  زندانیان مرد  کیفیت زندگی زناشویی  صمیمیت  رضایتمندی زناشویی زنان  اردکان (شهرستان)  تاب‌آوری  خانواده‌های زندانیان  زنان دارای همسران زندانی  تاب‌آوری زنان  صمیمیت زنان  زندانیان در شرف آزادی  یکپارچگی مجدد خانواده  
چکیده زمینه و هدف: حبس تجربه‌ای سخت و پر از تنش هم برای زندانی و هم برای خانواده وی، مخصوصا همسران آن‌ها است و جدایی طولانی زندانیان از جامعه و خانواده منجر به آسیب‌های زیادی در همسران آن‌ها می‌شود. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی مداخله مبتنی بر یکپارچگی مجدد خانواده بر تاب آوری، صمیمیت و رضایت زناشویی همسران زندانیان در شرف آزادی انجام شد.
روش: این پژوهش از نوع مطالعات نیمه آزمایشی بود که با استفاده از طرح پیش آزمون- پس‌آزمون با گروه کنترل انجام شد. 30 همسر زندانی در شرف آزادی از میان خانواده‌های مورد حمایت انجمن حمایت از زندانیان شهرستان اردکان با روش تصادفی به عنوان نمونه انتخاب و در دو گروه 15 نفری آزمایش و کنترل جای‌گذاری شدند. گروه آزمایش 12 جلسه مداخله مبتنی بر یکپارچگی مجدد خانواده دریافت کردند، درحالی‌که گروه کنترل هیچ مداخله‌ای دریافت نکرد. شرکت‌کنندگان دو گـروه قبل و بعد از جلسات مداخله به پرسشنامه‌های تاب آوری کونور و دیویدسون (2003)، صمیمیت باگاروزی (2001) و رضایت زناشویی اولسون (1998) را پاسخ دادند. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS و روش تحلیل کوواریانس چندراهه (مانکوا) تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که مداخله‌ مبتنی بر یکپارچگی مجدد خانواده در گروه آزمایش منجر به افزایش معنی‌دار تاب‌آوری، صمیمیت و رضایت زناشویی همسران زندانیان نسبت به گروه کنترل شده است (01/0 > p).
نتیجه‌گیری: این یافته نشان می‌دهد که قبل از آزادی زندانیان مرد، استفاده از درمان یکپارپگی مجدد خانواده می‌تواند منجر به بهبود تاب آوری، صمیمیت و رضایت زناشویی همسران آن‌ها شود.

کد مقاله 46806
تعداد بازدید 19

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397