• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مدل یابی سازگاری زناشویی بر اساس الگوهای ارتباطی و عملکرد رابطه زناشویی با میانجی گری نگرش معنوی
تعداد صفحات 21
نویسنده سعیده فرج‌نیا - محمدرضا بلیاد - سیمین حسینیان - مرجان حسین زاده تقوایی
مشخصات نشریه  خانواده درمانی کاربردی شماره 2 پیاپی 16
تاریخ انتشار تابستان - 1402
محدوده صفحات 278-258
کلید واژه روابط زناشویی  تهران  عملکرد جنسی  الگوی ارتباطی  سازگاری زناشویی  کناره‌گیری  مدل‌یابی  عملکرد رابطه  الگوهای ارتباطی سازنده  نگرش معنوی  
چکیده هدف: یکی از مهم‌ترین رابطه‌ها بین یک زن و یک مرد، ازدواج است که شامل هم تعهد عاطفی و هم قانونی می‌شود و از اهمیت ویژه‌ای در زندگی هر فرد بزرگ‌سال برخوردار است. بنابراین هدف این پژوهش مدل یابی سازگاری زناشویی بر اساس الگوهای ارتباطی و عملکرد رابطه زناشویی با میانجی‌گری نگرش معنوی بود.
روش پژوهش: پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی از نوع مدل یابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش شامل افراد متأهل ساکن شهر تهران بودند که با توجه به تعداد تغییرهای مشاهده‌پذیر، به روش در دسترس 350 نفر نمونه به پرسشنامه‌های سازگاری زناشویی اسپانیر (1976)، نگرش معنوی شهیدی و فرج نیا (1391)، الگوهای ارتباطی کریستنسن و سالاوی (۱۹۸۴) و عملکرد جنسی فرج نیا و همکاران (1393) پاسخ دادند. داده‌های پژوهش نیز از طریق نرم‌افزار SPSS و AMOS مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که الگوی ارتباطی سازنده به‌طور مستقیم به میزان 334/0 = β از واریانس سازگاری زناشویی را تبیین می‌کند و الگوی ارتباطی کناره‌گیری نیز به‌طور مستقیم به میزان 159/0 - = β از واریانس سازگاری زناشویی را تبیین می‌کند. همچنین الگوی ارتباطی سازنده به‌طور مستقیم به میزان 21/0 = β از واریانس نگرش معنوی را تبیین می‌کند و نگرش معنوی به‌طور مستقیم به میزان 147/0 = β از واریانس سازگاری زناشویی را تبیین می‌کند.
نتیجه‌گیری: می‌توان نتیجه گرفت که مدل‌یابی سازگاری زناشویی بر اساس الگوهای ارتباطی و عملکرد رابطه زناشویی با میانجی‌گری نگرش معنوی دارای اعتبار است.

کد مقاله 46785
تعداد بازدید 87

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397