• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی مضامین تربیتی و روانشناسی لالایی‌های زنان در فرهنگ منطقه جویم فارس
تعداد صفحات 15
نویسنده عظیم جباره ناصرو - کلثوم اسدی
مشخصات نشریه  روان‌شناسی فرهنگی زن (زن و فرهنگ سابق) سال 15 پیاپی 55
تاریخ انتشار بهار - 1402
محدوده صفحات 127-113
کلید واژه لالایی  لالایی ایرانی  فرهنگ عامیانه  لالایی عامیانه  لالایی سنتی  متون لالایی  مضامین تربیتی  مضامین روانشناسی  لالایی زنان  جویم (منطقه)  
چکیده هدف پژوهش حاضر، بررسی مضامین تربیتی و روان شناسی لالایی­ های زنان در فرهنگ منطقه جویم فارس بود. جامعه پژوهش شامل کلیه زنان منطقه جویم بود. نمونه پژوهش 23 نفر از زنان مسن (سن بیش از 50 سال) از جامعه مذکور بود که با استفاده از روش نمونه­ گیری هدفمند انتخاب و با آن­ها مصاحبه شد. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی بود. برای گردآوری داده­ ها از روش میدانی و کتابخانه­ ای استفاده شد. در ابتدا، مفاهیم تربیتی و روان شناختی لالایی­ های مرتبط با فرهنگ عامه مورد بررسی قرار گرفت. سپس به مضامین لالایی­ های زنان منطقه جویم پرداخته شد. یافته­ های پژوهش نشان داد: بر اساس روان­شناسی کودک، لالایی ها فقط برای به خواب بردن نوزادان نیست، بلکه لالایی ­ها بر پیشرفت و میزان رشد کودک، افزایش روابط محبت آمیز بین والدین و کودک در بین خانواده ها تاثیر دارد. استفاده از لالایی ها بر رفع نگرانی ها، درمان اختلالات روانی و بهداشت روانی مادران اثرگذار است. از منظر روان­ شناختی لالایی ­ها از لحاظ روانی، عاطفی و عقلانی موقعیتی را فراهم می­ کنند که در آن مادر امید و آرزوهایش را بیان می­کند. هم­چنین در منطقة کهن جویم، لالایی­ ها برای زنان فقط آوازی که کودک را با آن بخوابانند نیست بلکه لالایی­ ها مانند رسانه ­ای هستند که زنان به وسیلة آن خواسته ­ها، آرزوها، دعا­ها، نفرین­ ها و اعتراضات خود را بیان می­ کنند. در واقع لالایی­ ها علاوه بر کارکرد آشکار که آوازی مادرانه برای خواباندن کودک است، کارکرد پنهانی هم دارند. لالایی­ های منطقة جویم سرشار از وجه عاطفی و احساسی مادرانه­ اند که این موضوع در سطوح مختلف لالایی­ ها نمایان است.

کد مقاله 46765
تعداد بازدید 55

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397