• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه تأثیر آموزش خودشفقت‌ورزی و ذهنی سازی بر انعطاف‌پذیری شناختی در بین زنان متأهل درگیر دلزدگی زناشویی
تعداد صفحات 13
نویسنده اکرم اشرفی - زهره لطیفی - عباس حقایق
مشخصات نشریه  روان پرستاري - انجمن علمي پرستاري ايران شماره 6 پیاپی 54
تاریخ انتشار بهمن و اسفند - 1401
محدوده صفحات 97-85
کلید واژه زنان متأهل  دلزدگی زناشویی  تهران  زنان شهر تهران  زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره  شفقت خود  انعطاف‌پذیری شناختی  آموزش خود شفقت ورزی  ذهنی سازی  آموزش مبتنی بر ذهنی سازی  
چکیده مقدمه: روابط زناشویی از مهم‌ترین عناصر تحکیم بنیاد خانواده هستند. انعطاف‌پذیری شناختی می‌تواند از متغیرهای مهـم در پیشـگیری از دلزدگـی زناشـویی باشد و از طرف دیگر درگیر شدن در آن موجب آشفتگی و بحران در روابط زوجی خواهد شد. هدف از پژوهش حاضر بررسی مقایسه تاثیر آموزش خودشفقت‌ورزی و ذهنی‌سازی بر انعطاف‌پذیری شناختی در بین زنان متأهل درگیر دلزدگی زناشویی بود.
روش کار: روش پژوهش، نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون-پس‌آزمون-پیگیری با گروه گواه بود. جامعه آماری پژوهش، شامل کلیه زنان متأهل درگیر دلزدگی زناشویی مراجعه‌کننده به مراکز مشاوره منطقه غرب تهران در سال ۱۴۰۱ بودند که با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند طبق معیارهای ورود و خروج، ۶۰ نفر از زنان متأهل انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه ۲۰ نفری آزمایشی و یک گروه ۲۰ نفری گواه قرار داده شدند. سپس شرکت‌کنندگان گروه آزمایشی یک و دو در ۱۲ جلسه‌ی مجزای 90 دقیقه‌ای آموزش خودشفقت‌ورزی و ذهنی‌سازی را دریافت کردند. برای گردآوری اطلاعات در سه مرحله سنجش از پرسشنامه‌های دلزدگی زناشویی و انعطاف‌پذیری شناختی استفاده شد. در تجزیه و تحلیل داده‌ها نیز، آزمون تحلیل واریانس با اندازه‌گیری‌های مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی به کار گرفته شد.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد که آموزش خودشففت‌ورزی و ذهنی‌سازی بر بهبود انعطاف‌پذیری شناختی زنان متأهل درگیر دلزدگی زناشویی موثر است (0۱/0 > P)؛ به طوری‌که بر همه ابعاد انعطاف‌پذیری شناختی شامل ادراک کنترل‌پذیری، توجیه رفتار و گزینه‌های مختلف تاثیرگذار بوده است. هم‌چنین در مقایسه نتایج تاثیرات دو روش آموزشی مذکور بر بهبود انعطاف‌پذیری شناختی و ابعاد آن در زنان متأهل درگیر دلزدگی زناشویی تفاوت معناداری یافت نشد (0۱/0 )
نتیجه‌گیری: لذا از یافته‌های این پژوهش می‌توان نتیجه گرفت که آموزش خودشففت‌ورزی و ذهنی‌سازی می‌تواند در روابط زوجی پرتنش ناشی از دلزدگی زناشویی به منظور افزایش آرامش و سلامت روانی مورد استفاده قرار گیرد.

کد مقاله 46682
تعداد بازدید 64

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397