• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان برجسته ترین راهکارهای قرآنی روایی افزایش رضامندی جنسی همسران
تعداد صفحات 12
نویسنده مهیار خانی مقدم
مشخصات نشریه  سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت شماره 1 پیاپی 32
تاریخ انتشار بهار - 1402
محدوده صفحات 44-33
کلید واژه قرآن  روایات  اسلام  رضایت جنسی  اخلاق جنسی  روابط جنسی زوجین  روایات اهل بیت (ع)  راهکارهای قرآنی  
چکیده هدف: از مهمترین چالش های اجتماعی، حفظ قوام خانواده بوده و در این میان، نقش روابط جنسی میان همسران، مبنایی است. با توجه به آسیب های متعددی که با تغییر سبک زندگی در حوزه مذکور پدیدار شده، پژوهش حاضر به دنبال پاسخگویی به این پرسش هاست که برجسته ترین ارکان نظام اخلاق جنسی در اسلام چیست؟ بر مبنای آن، برجسته ترین راهکارهای افزایش رضامندی جنسی همسران چیست؟
مواد و روش ها: پژوهش به روش کتابخانه ای-استنادی و تحلیل بصورت توصیفی-تحلیلی صورت پذیرفت.
یافته ها: می توان از سه رُکن «حکمت»، «هدایت» و «رضایت» به عنوان ارکان نظام اخلاق جنسی اسلام نام برد که دارای اصولی مانند «رعایت حریم ها»، «گرایش به جنس مکمل» و «تداوم نسل انسان» هستند. با رصد فراوانیِ تاکید آموزه های دینی بر بایسته های رضامندی جنسی همسران و عنایت بر چالش های جامعه، چهار راهکار «حفظ حجاب»، «حفظ نگاه»، «غیرتمندی» و «توجه متقابل بر غرایز همسر» برجسته تر است.
نتیجه گیری: سه راهکار «حفظ حجاب»، «حفظ نگاه» و «غیرتمندی» به عنوان لازم و ملزوم یکدیگر و برآمده از رکن «رضایت الهی»، می تواند همسران را از مخاطرات روحی و جسمی و گرایش های نامشروع، مصون دارد. راهکار «توجه متقابل همسران به نیازهای عاطفی و جسمی یکدیگر» نیز از رکن«هدایت الهی» منشاء می گیرد؛ با توجه به تفاوت مرد و زن در تحریک و ارضای غریزه جنسی، باید هر یک از آن دو، تمایلات جنسی فرد مقابل را در نظر گیرند تا رضامندی جنسی افزایش یابد. در ترویج بیش از پیش این راهکارها در سطح جامعه و پیشگیری از آسیب های مرتبط، سه عامل «معرفت»، «رعایت» و «نظارت» و مشارکت نهادها و ابزارهای مرتبط، قابل اعتنایند.

کد مقاله 46656
تعداد بازدید 85

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397