• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مدل ساختاری افسردگی پس از زایمان بر اساس حمایت اجتماعی و رضایت زناشویی با میانجی گری استرس والدینی
تعداد صفحات 10
نویسنده خدیجه هنرمندنژاد - مریم کورش‌نیا - نادره سهرابی شکفتی - مریم زرنقاش
مشخصات نشریه  علوم پزشکی پارس (دانشگاه علوم پزشکی جهرم سابق) - علمی پژوهشی شماره 1
تاریخ انتشار بهار - 1402
محدوده صفحات 36-27
کلید واژه رضایت زناشویی  افسردگی  حمایت اجتماعی  افسردگی زنان  افسردگی پس از زایمان  رضایت شخصی  جهرم (شهرستان)  بعد از زایمان  رضایتمندی زناشویی زنان  استرس والدین  مدل ساختاری  ارائه مدل  زنان تازه زایمان کرده  
چکیده مقدمه: شناسایی عوامل روانی ­­اجتماعی مداخله­ گر در ایجـاد افسـردگی پــس از زایمــان می­ تواند به کاهش بروز این اختلال، تسهیل رفتارهای ارتقاء سلامتی و تطابق موثر مادر با کودک و خانواده پس از یک دوره استرس ­زا منجر شود. هدف پژوهش حاضر ارایه مدل ساختاری افسردگی پس از زایمان بر اساس حمایت اجتماعی و رضایت زناشویی با میانجی­گری استرس والدینی بود.
روش ­کار: پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی بود. نمونه­ های پژوهش را کلیه زنان تازه­ زایمان­ کرده تشکیل می­ دادند ­که 415 مادر مراجعه کننده جهت زایمان طبیعی و سزارین بصورت نمونه ­گیری تصادفی از بیمارستان استاد­­مطهری جهرم جمع­ آوری شده­ اند. ابزارگردآوری داده ­ها شامل مقیاس افسردگی پس از زایمان ادینبرگ، پرسشنامه حمایت اجتماعی شربورن و استوارت، مقیاس رضایت زناشویی انریچ و مقیاس استرس والدینی- فرم کوتاه آبیدین بود که 4 تا 8 هفته پس از زایمان تکمیل شد. آنالیز داده­ ها با استفاده از نرم ­افزار تحلیل ساختارهای گشتاوری (AMOS) نسخه 24 و پایایی ابزارها به روش آلفای­ کرونباخ و با کمک نرم افزار SPSS نسخه 23 بررسی ‌گردید. ساختار عاملی هر ابزار، با روش تحلیل عاملی تاییدی مورد بررسی قرار گرفت.
یافته­ ها: حمایت اجتماعی و رضایت زناشویی نمی‏ توانند به صورت مستقیم بر افسردگی پس از زایمان اثر داشته باشند. حمایت اجتماعی به صورت غیرمستقیم (0.24- = p = 0.03. β) از طریق استرس والدینی بر افسردگی پس از زایمان اثر معنادار دارد و رضایت زناشویی نیز به صورت غیرمستقیم از طریق استرس والدینی (0.59- = p = 0.02. β) می‏ تواند بر افسردگی پس از زایمان موثر باشد.
نتیجه­ گیری: نتایج این مطالعه بیانگر نقش واسطه‌ای استرس والدینی در رابطه بین حمایت اجتماعی و رضایت زناشویی در پیش­ بینی نشانه‌های افسردگی پس از زایمان است. لذا با کاهش استرس والدینی می­ توان علایم افسردگی پس از زایمان را بهبود بخشید.

کد مقاله 46640
تعداد بازدید 55

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397