• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان رابطه ذهن آگاهی با اضطراب بدنی اجتماعی در بانوان؛ نقش واسطه‌ای انگیزه مشارکت ورزشی
تعداد صفحات 14
نویسنده سیمین حلبیان - سید رضا حسینی نیا
مشخصات نشریه  روانشناسی ورزش - دانشگاه شهید بهشتی شماره 2
تاریخ انتشار پاییز و زمستان - 1402
محدوده صفحات 52-39
کلید واژه مشارکت زنان در ورزش  سبزوار (شهرستان)  پذیرش اجتماعی  مشارکت ورزشی  فعالیت ورزشی  نارضایتی از بدن  ذهن آگاهی  فعالیت‌های ورزشی زنان  انگیزه مشارکت زنان   اضطراب بدنی اجتماعی  انگیزه مشارکت ورزشی  شکل بدن  انگیزه‌های مشارکت  اضطراب بدنی  تصویرسازی مثبت  آگاهی در لحظه  ذهن آگاهی ورزشی  
چکیده مقدمه: با پیشرفت علم روان‌شناسی ورزش، بحث تأثیر مهارت‌های روان‌شناختی در کارکرد ورزشی از اهمیت بسزایی برخوردار شده‌ است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین ذهن‌آگاهی با اضطراب بدنی اجتماعی در بانوان با توجه به نقش میانجی انگیزه مشارکت ورزشی بود.
روش‌ها: جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه مشتریان زن باشگاه‌های بدنسازی و ایروبیک شهرستان سبزوار بود که از میان آنها 130 نفر با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. جهت گردآوری داده‌ها از پرسشنامه‌های ذهن‌آگاهی ورزشی، اضطراب بدنی اجتماعی و انگیزه‌های مشارکت زنان در ورزش استفاده شد. داده‌ها با استفاده از روش‌های آمار توصیفی و مدل معادلات ساختاری مورد تحلیل قرار گرفت.
نتایج: نتایج نشان داد که ذهن‌آگاهی رابطه معناداری با اضطراب بدنی اجتماعی (T = 2.21) و انگیزه مشارکت ورزشی در بانوان (T = 10.29) دارد، بطوریکه اضطراب بدنی اجتماعی را کاهش و انگیزه مشارکت ورزشی را افزایش می‌دهد. همچنین انگیزه مشارکت ورزشی در بانوان به عنوان متغیر میانجی رابطه معناداری را با اضطراب بدنی اجتماعی نشان نداد (T = 1.42) و در مدل پژوهش مورد تأیید قرار نگرفت.
نتیجه‌گیری: در نهایت می‌توان نتیجه گرفت که استفاده از تکنیک‌های ذهن‌آگاهی به عنوان یک عامل حمایتی یا پیشگیرانه در جلوگیری از ارزیابی منفی شکل ظاهری بدن (اضطراب بدنی اجتماعی) و پایین آمدن انگیزه مشارکت ورزشی در بانوان بسیار مؤثر می‌باشد.

کد مقاله 46621
تعداد بازدید 11

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397