• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان ارتباط بین تفاوت جنسیتی و سابقه اختلال روان پزشکی در خانواده با اختلال نافرمانی مقابله‌ای در بین دانش‌آموزان ابتدائی شهر سنندج در سال 1393
تعداد صفحات 7
نویسنده فایق یوسفی - سارا شاه ویسی - محمد شاه ویسی - کارو ثروت یاری
مشخصات نشریه  مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت - دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کردستان سال 4 شماره 3 پیاپی 14
تاریخ انتشار پائیز - 1396
محدوده صفحات 64-58
کلید واژه دانش‌آموزان دختر  سنندج  اختلالات روان پزشکی  دانش‌آموزان دوره ابتدایی  اختلال نافرمانی مقابله‌ای  دانش‌آموزان پسر  دختران مقطع ابتدایی  دانش‌آموزان پسر دوره ابتدایی  
چکیده زمینه و هدف: اختلال نافرمانی مقابله‌ای (ODD) یکی از رایج‌ترین اختلالات بالینی در کودکان و نوجوانان می باشد که تحت تاثیر عوامل مختلف می باشد.
هدف از انجام این تحقیق تعیین ارتباط بین تفاوت جنسیتی و سابقه اختلال روان‌پزشکی در خانواده با اختلال نافرمانی مقابله‌ای در بین دانش‌آموزان ابتدائی شهر سنندج در سال 1393 می باشد.
روش: در مطالعه مقطعی حاضر، جامعه مورد مطالعه شامل دانش‌آموزان مقطع ابتدایی ساکن در شهر سنندج در سال 1393 بود. تعداد نمونه شامل 377 دانش‌آموز بودند که از طریق روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه­ ای انتخاب شدند. از پرسشنامه علائم مرضی کودکان استفاده شد، که روایی و پایایی آن اثبات شده بود. اطلاعات از طریق نرم‌افزار آماری SPSS-18 مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت؛ برای آنالیز تفاوت ها از Independent- samples t-test استفاده شد و سطح معناداری ( P < 0.05 ) در نظر گرفته شد.
یافته ها: از تعداد 377 دانش آموز مورد مطالعه 62.6 درصد (236 نفر) پسر و 37.4 درصد (141 نفر) دختر بودند. نتایج مطالعه نشان داد که 1/11 درصد از افراد مورد مطالعه سابقه اختلال روان پزشکی در والدین آن ها وجود داشت. میانگین نمره اختلال نافرمانی مقابله ای در بین دختر و پسر تفاوت معنی دار داشت (p ≤ 0.001) و همچنین شیوع اختلال نافرمانی در کودکان والدینی که دارای سابقه اختلالات روان پزشکی بودند، بیشتر دیده شد ( P = 0.08 ).
نتیجه گیری: عواملی مانند جنسیت و سابقه اختلال روان پزشکی در خانواده بر شیوع اختلال نافرمانی مقابله ای تأثیر دارند، بنابراین آموزش والدین در خصوص این اختلال توسط نهادهای مرتبط، می تواند مفید باشد.

کد مقاله 46563
تعداد بازدید 62

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397