ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه فعالیت سازماندهی ادراکی رورشاخ در افراد مبتلا به اختلال ملال جنسیتی و افراد غیرمبتلا
تعداد صفحات 13
نویسنده سمیه منتشلو - محمدرضا شعیری - لیلا حیدری نسب
مشخصات نشریه  روانشناسی و روانپزشکی شناخت سال 3 شماره 4 پیاپی 11
تاریخ انتشار زمستان - 1395
محدوده صفحات 60-48
کلید واژه سازگاری  ملال جنسیتی  رورشاخ  نظام جامع اکسنر  سازماندهی ذهنی شناختی  
چکیده مقدمه: هدف از پژوهش حاضر، تعیین تفاوت نتایج مربوط به نمرات سازماندهی ذهنی-شناختی در افراد مبتلا به اختلال ملال جنسیتی با افراد غیرمبتلا با استفاده از آزمون رورشاخ بوده است.
روش بررسی: به این منظور 28 بیمار مبتلا به اختلال ملال جنسیتی و 28 آزمودنی غیرمبتلا، به روش نمونه­ گیری در دسترس، با توجه به همتاسازی ویژگی­ های جمعیت شناختی تا حد ممکن، انتخاب شدند. آزمودنی­ ها با استفاده از آزمون رورشاخ، منطبق با نظام جامع اکسنر، به شکل انفرادی، مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافته­ ها: نتایج نشان داد بین افراد مبتلا به اختلال ملال جنسیتی و افراد غیرمبتلا در متغیرهای Zf, Zsum, تفاوت معنادار وجود داشت.
نتیجه­ گیری: نتایج حاکی از این بوده که هر دو متغیر در افراد مبتلا نسبت به افراد غیر مبتلا میزان کمتری را نشان داده اند.
بحث: نتایج حاصل می­ تواند بیانگر نوعی محدودیت ذهنی یا بی میلی نسبت به پیچیدگی میدان محرک­ ها باشد. به نظر می­ رسد افراد غیرمبتلا به اختلال ملال جنسیتی در مقایسه با افراد مبتلا میزان تلاش شناختی بیشتری در سازمان دهی به شرایط و محرک ­های محیطی از خود نشان می­ دهند که در نهایت منجر به عمل موفق ­تر و کارآمدتر و در نهایت سازگاری بهتر می­ شود.

کد مقاله 46562
تعداد بازدید 118

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397