ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان نقش آموزش مهارت حل مسأله و بازسازی شناختی بر راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و کارکرد خانواده در زنان نابارور
تعداد صفحات 13
نویسنده حسین زارع - پرستو عباسپور - فایق یوسفی
مشخصات نشریه  روانشناسی و روانپزشکی شناخت سال 2 شماره 1 پیاپی 4
تاریخ انتشار بهار - 1394
محدوده صفحات 93-81
کلید واژه زنان نابارور  حل مسئله  ناباروری زنان  کرمانشاه  ناباروری  مهارت‌های حل مسئله  تنظیم شناختی هیجان  آموزش مهارت حل مسئله  بازسازی شناختی  کارکرد خانواده  زنان شهر کرمانشاه  سبک‌های شناختی تنظیم هیجان  
چکیده مقدمه: زنان نابارور به دلیل شرایط بیماری خود و استرس‌های وارد شده به آنان، در معرض مشکلات بسیاری از جمله اختلال در کارکرد خانواده و تنظیم شناختی هیجان هستند. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش مهارت حل مساله و بازسازی شناختی بر راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و کارکرد خانواده در زنان نابارور انجام گرفت.
روش‌ها: روش پژوهش در این تحقیق، نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و با گروه گواه بود. جامعه مطالعه شامل تمام زنان نابارور شهر کرمانشاه در سال 1393 بودند. که از بین آن‌ها 49 نفر به صورت تصادفی در سه گروه (دو گروه مداخله و یک گروه کنترل) قرار گرفتند. هر گروه مداخله در 10 جلسه گروهی آموزش‌های لازم را دریافت کردند ولی گروه گواه مداخله‌ای دریافت نکرد. داده‌ها با استفاده از نرم افزار spss22 و آزمون t زوجی و آزمون کوواریانس (ANCOVA) تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج تحلیل کوواریانس (ANCOVA) نشان داد که هم در متغیر تنظیم شناختی هیجان (43/19 =F ، 001/0 > p) و هم در متغیر کارکردهای خانواده (51/26 = F ، 001/0 > p ) تفاوت معناداری میان سه گروه وجود دارد. نتایج تحلیل تعقیبی بونفرنی نیز نشان داد که گروه بازسازی شناختی هم نسبت به گروه حل مسئله و هم نسبت به گروه کنترل افزایش بیشتری را در تنظیم شناختی هیجان سبب شده است و گروه حل مسئله نیز در مقایسه با گروه بازسازی شناختی و گروه کنترل سبب بهبود بیشتر کارکرد خانواده شده است.
بحث‌ و نتیجه‌گیری: باتوجه به تاثیرگذاری مثبت و معنادار دو رویکرد حل مساله و بازسازی شناختی بر کارکرد خانواده و تنظیم شناختی هیجان، درمانگران خانواده می‌توانند از این دو رویکرد در رفع مشکلات زنان نابارور استفاده نمایند.

کد مقاله 46552
تعداد بازدید 92

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397