• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان شاخص‌های اجتماعی و فرهنگی مؤثر بر تقاضای زنان برای مدیریت بدن: مدل‌سازی ساختاری و تفسیری
تعداد صفحات 9
نویسنده فاطمه حامی کارگر - محسن نیازی - زهرا صادقی آرانی
مشخصات نشریه  فرهنگ و ارتقاء سلامت - فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران سال 6 شماره 2 پیاپی 18
تاریخ انتشار تابستان - 1401
محدوده صفحات 340-332
کلید واژه سلامت زنان  بدن زنان  مدیریت بدن  مدل ساختاری  شاخصه‌های اجتماعی  ارائه مدل  میک مک  مدیریت بدن زنان  شاخص فرهنگی  
چکیده زمینه و هدف: پژوهش حاضر با هدف شناسایی شاخص‌­ها و عوامل اصلی مؤثر بر مدیریت بدن زنان و ارائه مدل ساختاری و تفسیری برای داشتن نگاهی جامع و اولویت‌­مند نسبت به مسئله صورت‌ گرفته است؛ زیرا موضوع مدیریت بدن و نگاه افراطی به آن علاوه‌ بر مخاطرات سلامتی برای زنان، هزینه‌­هایی برای نظام بهداشت و درمان کشور به ­همراه دارد.
روش: در ابتدا با مروری نظام‌مند بر پژوهش‌­های انجام شده در زمینه مدیریت بدن زنان، به شناسایی عوامل مؤثر بر آن پرداخته شد، سپس با نمونه‌گیری هدفمند از خبرگان و استفاده از پرسشنامه، ماتریس خود تعاملی با روش مدل­‌سازی ساختاری و تفسیری به دست آمد. در ادامه با بررسی روابط بین عوامل مؤثر بر مدیریت بدن زنان، سطح‌­بندی عوامل صورت گرفت. در مرحله نهایی نیز با استفاده از تحلیل میک‌مک نوع متغیرها، بر اساس قدرت نفوذ و میزان وابستگی تعیین شد.
یافته‌ها: متغیرهای رسانه و سرمایه اقتصادی بانفوذ بالا و وابستگی کم از متغیرهای مستقل کلیدی در مدیریت بدن زنان بوده و متغیرهای سرمایه فرهنگی، سرمایه اجتماعی، گروه‌­های مرجع، پذیرش اجتماعی، فشار اجتماعی، دین‌داری، تحصیلات، تصویر بدنی منفی و نارضایتی از بدن نیز از متغیرهای پیوندی هستند که هم دارای قدرت نفوذ بالا و هم میزان وابستگی بالا به سایر متغیرها دارند و متغیرهای جلب جنس مخالف، اعتمادبه‌نفس و مصرف‌­گرایی جزو متغیرهای وابسته به‌دست آمدند این متغیرها دارای وابستگی بالا و قدرت نفوذ کم هستند و به‌شدت تحت‌تأثیر تغییرات سایر متغیرها بر مدیریت بدن زنان تأثیر می‌­گذارند.
نتیجه‌گیری: باتوجه‌ به اهمیت اقدامات مدیریت بدن بر سلامت زنان، شناسایی عوامل و سطح‌بندی آنان می‌تواند در سیاست‌گذاری سلامت قابل‌ توجه باشد.

کد مقاله 46547
تعداد بازدید 91

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397