• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان شیوع بارداری ناخواسته در زنان ایرانی: مرور نظام‌مند و متاآنالیز
تعداد صفحات 12
نویسنده پروانه اصفهانی - زهرا دانشی کهنی - مرضیه عارفی
مشخصات نشریه  پژوهان - مرکز پژوهش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان شماره 2
تاریخ انتشار زمستان - 1398
محدوده صفحات 12-1
کلید واژه زن ایرانی  بارداری ناخواسته  ایران  شیوع  مرور نظام‌مند  فراتحلیل  کهگیلویه و بویراحمد (استان)  متاآنالیز  
چکیده سابقه و هدف: بارداری ناخواسته به عنوان یکی از مشکلات بهداشتی می­ تواند سلامت مادر و کودک را در معرض خطر قرار دهد. هدف این پژوهش تعیین شیوع بارداری ناخواسته در زنان ایرانی بوده است.
مواد و روش‌‌ها: این پژوهش با روش مطالعه مرور نظام­ مند و فراتحلیل انجام شد. کلیه مقالات مرتبط با شیوع بارداری ناخواسته در زنان ایرانی منتشر شده در بازه زمانی 1379 تا پایان اسفند 1397 در ۷ پایگاه داده­ای SID،Web of Science ،Pubmed، Elsevier، Magiran، Iranmedex،Scopus و موتورهای جستجوگر Google و Google Scholar جستجو و ارزشیابی کیفیتی شدند. معیارهای ورود شامل مطالعات مقطعی بود که شیوع بارداری ناخواسته مناطق مختلف ایران را گزارش داده بودند. ناهمگنی مطالعات با استفاده از شاخص I2 و احتمال سوگیری در انتشار توسط آزمون Egger و مدل متارگرسیون برای ارزیابی متغیرهای مظنون به ناهمگونی در سطح معناداری 0/05 بررسی شد. در نهایت، تعداد 65 مقاله تحلیل شدند.
یافته‌ها: بر مبنای مدل تصادفی، شیوع بارداری ناخواسته در زنان ایرانی حدود 52 درصد (67-41 درصد: حدود اطمینان 95%) بدست آمد. بیشترین شیوع بارداری ناخواسته در زنان استان کهگیلویه و بویر احمد در سال 1379 برابر با 88 درصد (100-65 درصد: حدود اطمینان 95%) و کمترین شیوع بارداری ناخواسته در برخی از شهرهای مورد مطالعه ایران در سال 1394 برابر با 0/01 درصد (0/02-0/01 درصد: حدود اطمینان 95%) بدست آمد. سال، حجم نمونه و میانگین سنی با ناهمگونی نتایج مطالعات مرتبط بود (0/05 > P).
نتیجه‌گیری: بر مبنای مرور نظام­ مند و فراتحلیل مطالعات انجام شده، شیوع بارداری ناخواسته در زنان ایرانی بالا است. بنابراین، آموزش جهت توانمندسازی زوجین به منظور کسب کنترل کافی بر بارداری خویش ضروری است.

کد مقاله 46531
تعداد بازدید 85

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397