• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان میزان انواع خشونت خانگی در مادران باردار در معرض خشونت شهرستان صحنه
تعداد صفحات 7
نویسنده زهرا معصومی - فرشته باباحیدریان - گیتا سنگستانی - قدرت الله روشنایی
مشخصات نشریه  پژوهان - مرکز پژوهش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان شماره 2
تاریخ انتشار زمستان - 1397
محدوده صفحات 30-24
کلید واژه خشونت  خشونت جنسی  انواع خشونت  خشونت خانگی  خشونت خانگی علیه زنان  دوران بارداری  انواع خشونت علیه زنان  خشونت علیه زنان  زنان باردار  خشونت عاطفی  خشونت جسمانی  خشونت اجتماعی  خشونت جسمی علیه زنان  همسرآزاری در دوران بارداری  خشونت جنسی در خانواده  مادر باردار  خشونت جنسی علیه زنان  خشونت علیه مادر  زنان مضروب خشونت روانی  خشونت کلامی  زنان خشونت دیده  خشونت روان‌شناختی  خشونت مالی (اقتصادی)  صحنه (شهرستان)  میزان خشونت خانگی  
چکیده سابقه و هدف: شیوع بالای خشونت خانگی موجب تاثیرات نامطلوب جسمی و روانی بر جامعه بزرگی از زنان باردار می گردد و می ­تواند بصورت مستقیم یا غیرمستقیم بر سلامت جنین تاثیر گذارده و موجب تحمیل هزینه های محسوس و نامحسوس بر جامعه و خانواده گردد. در جهت بررسی ابعاد این مشکل، مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان انواع خشونت خانگی در مادران باردار انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی از نوع مقطعی بود که در سال 1396 در شهرستان صحنه به روی 92 زن باردار در معرض خشونت خانگی متوسط انجام شد. گردآوری اطلاعات به روش در دسترس و با استفاده از پرسشنامه محسنی تبریزی انجام شد. داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: از 92 زن بارداری که طبق پرسشنامه تحت خشونت خانگی متوسط تا شدید بودند، شیوع خشونت عاطفی 52/29 درصد، خشونت روانی 45/9 درصد، خشونت کلامی 54 درصد، خشونت مالی 38/05 درصد، خشونت جسمی 35/96 درصد، خشونت جنسی 25/7 درصد، خشونت اجتماعی 55/9 درصد گزارش شد که بالاترین خشونت اعمال شده مربوط به خشونت اجتماعی و کمترین آن خشونت جنسی می باشد.
نتیجه‌گیری: با توجه به میزان بالای اعمال انواع خشونت خانگی بر زنان باردار، انجام غربالگری خشونت خانگی در کلیه مادران باردار مراجعه کننده به پایگاه های بهداشتی توصیه می شود و طراحی و اجرای مداخلات لازم مانند آموزش مهارت­ های زندگی، ترویج مشاوره در بین زوجین و ارجاع جهت کاهش این معضل در خانواده ها ضرورت دارد.

کد مقاله 46530
تعداد بازدید 73

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397