• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی اثربخشی آموزش مدیریت استرس و حل مسأله بر کیفیت زندگی و امید به زندگی زنان نابارور
تعداد صفحات 10
نویسنده محمدرضا زربخش بحری - زهرا شعاع حسنی - زیبا ظهیری سروری - فریده امیرالسادات هفشجانی - محمدجواد خادمی
مشخصات نشریه  پژوهان - مرکز پژوهش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان شماره 4
تاریخ انتشار تابستان - 1392
محدوده صفحات 10-1
کلید واژه امید به زندگی  زنان نابارور  حل مسئله  کیفیت زندگی زنان  ناباروری زنان  ناباروری  مدیریت استرس  رشت (شهرستان)  کیفیت زندگی  آموزش مهارت حل مسئله  آموزش مدیریت استرس  امید به زندگی زنان  
چکیده مقدمه و هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش مدیریت استرس و آموزش حل مساله بر کیفیت زندگی و امید به زندگی زنان نابارور اجرا گردید.
مواد و روش ها: پژوهش از نوع آزمایشی و طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری 400 نفر از زنان نابارور مراجعه کننده به مرکز ناباروری در شهر رشت بوده که به طور تصادفی 250 نفر از آنان انتخاب شده و کیفیت زندگی و با امید به زندگی آنان مورد سنجش قرار گرفت. سپس 45 نفر از آنها که کیفیت زندگی و امید به زندگی پایین تری داشتند به طور تصادفی ساده در سه گروه 15 نفری، شامل دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل جایگزین شدند. گروه های آزمایش هر کدام به مدت 10جلسه 90 دقیقه ای به ترتیب تحت آموزش مدیریت استرس و حل مساله قرار گرفتند. پس از اتمام برنامه آموزشی آزمودنی ها بار دیگر مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافته ها: بین نمرات امید به زندگی و کیفیت زندگی گروه های آزمایش با گروه کنترل تفاوت معناداری وجود داشت (P < 0/05) در حالی که در بین نمرات دو گروه آزمایش تفاوت معناداری وجود نداشت (P < 0/05)
بحث و نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاکی از اثربخشی آموزش مدیریت استرس و حل مساله بر امید به زندگی و کیفیت زندگی زنان نابارور می باشد. باتوجه به کاهش کیفیت زندگی و امید به زندگی در زنان نابارور و موثر بودن مداخله روانی و آموزش در بهبود این متغیرها، پیشنهاد می شود که برنامه های آموزشی به موازات درمان ناباروری برای این افراد در نظر گرفته شود.

کد مقاله 46524
تعداد بازدید 75

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397