• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان عوامل مرتبط با سواد سلامت جنسی و باروری: مطالعه مروری دامنه‌ای
تعداد صفحات 15
نویسنده زینب حمزه گردشی - زهره شاه حسینی - محمود موسی زاده - سمانه نعمت زاده
مشخصات نشریه  تحقیقات سلامت در جامعه - دانشگاه علوم پزشکی مازندران شماره 3
تاریخ انتشار پائیز - 1401
محدوده صفحات 110-96
کلید واژه سلامت جنسی  عوامل مرتبط  سواد سلامتی  سلامت باروری  مطالعه مروری دامنه‌ای  سواد سلامت جنسی  سواد سلامت باروری  
چکیده مقدمه و هدف: سواد سلامت جنسی و باروری منجر به توسعه توانایی های فردی در دسترسی، درک، ارزیابی و استفاده از اطلاعات مرتبط با سلامت جنسی و باروری می شود. عوامل متعددی می تواند بر میزان سواد سلامت جنسی و باروری موثر واقع گردد. لذا مطالعه حاضر با مروری بر عوامل مرتبط با سواد سلامت جنسی و باروری صورت پذیرفت.
روش کار: برای انجام این پژوهش در ابتدا مروری کلی توسط موتور جستجوی Google Scholar انجام شد. سپس جستجوی سیستماتیک با استفاده از کلیدواژه های سواد سلامت جنسی و سواد سلامت باروری در پایگاه های اطلاعات علمی Magiran ، SID، Irandoc و کلیدواژه های Sexual health literacy و Reproductive health literacy در PubMed، ScienceDirect ،Scopus و library of Cochrane از سال 2010 تا 2022 انجام شد. داده ها از مطالعاتی استخراج شد که با اهداف مطالعه مطابق بود.
یافته‌ها: در نهایت از داده های کامل 10 مقاله برای نگارش این مقاله مروری استفاده شده است. یافته های مطالعه حاضر منجر به دسته بندی مطالب در سه طبقه عوامل دموگرافیک (با زیر طبقات: جنسیت، سن، تاهل، تحصیلات، نژاد، محل زندگی یا تحصیل، رشته تحصیلی)، عوامل اجتماعی -فرهنگی (با زیر طبقات: وضعیت اقتصادی، دانش سلامت جنسی و باروری، شرکت در کلاس های جنسی و باروری، آموزش و تجربه جنسی، منابع اطلاعاتی) و عوامل طبی باروری (با زیر طبقات: استفاده از روش پیشگیری از بارداری، استفاده از روش های پیشگیری از بارداری، بارداری مکرر نوجوانان مجرد، سواد عملکردی در مورد کاندوم) گردید.
نتیجه‌گیری: پیشنهاد می شود جهت بهبود سواد سلامت جنسی و باروری به این عوامل مرتبط توجه بیشتری مبذول گردد. امید است مطالعه حاضر به عنوان چشم اندازی جهت انجام مداخلات متناسب و پیش درآمدی برای مرور سیستماتیک باشد.

کد مقاله 46521
تعداد بازدید 82

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397