• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیر نابرابری جنسیتی و حکمرانی خوب بر وضعیت سلامت: شواهدی از کشورهای با درآمد متوسط و بالا
تعداد صفحات 13
نویسنده مهدی شهرکی - مجتبی عباسیان - مهدی صفدری
مشخصات نشریه  تحقیقات سلامت در جامعه - دانشگاه علوم پزشکی مازندران شماره 2
تاریخ انتشار تابستان - 1401
محدوده صفحات 62-50
کلید واژه برابری جنسیتی  مشارکت زنان  اشتغال زنان  امید به زندگی  زنان در بازار کار  نرخ مشارکت زنان  مرگ و میر کودکان  نابرابری‌های جنسیتی  تولید ناخالص داخلی  وضعیت سلامت  امید به زندگی زنان  حکمرانی خوب  مخارج سلامت  
چکیده مقدمه و هدف: برابری جنسیتی و حکمرانی خوب از مهم‌ترین شاخص‌های اجتماعی مؤثر بر وضعیت سلامت و رفاه جامعه است. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر نابرابری جنسیتی و حکمرانی خوب بر وضعیت سلامت در کشورهای با درآمد متوسط و بالا انجام شد.
روش کار: مطالعه اکولوژیک و کاربردی حاضر برای کشورهای با درآمد متوسط و بالا و با روش پانل دیتا با وابستگی مقطعی و برآوردگر اثرات همبسته مشترک میانگین گروهی در نرم‌افزار STATA نسخه 16 انجام شد. حجم نمونه 33 کشور با درآمد متوسط و بالا بود که به روش غیرتصادفی انتخاب شدند. داده‌ها برای سال‌های 2000 تا 2019 از پایگاه‌های داده‌ای بانک جهانی و سازمان ملل متحد استخراج شد.
یافته‌ها: میانگین شاخص امید به زندگی، نرخ مرگ‌ومیر کودکان کمتر از 5 سال، شاخص نابرابری جنسیتی و حکمرانی خوب به ترتیب 71/25، 25/28، 0/42 و 1/26- بود. تأثیر شاخص نابرابری جنسیتی، حکمرانی خوب، مخارج سلامت و نرخ مشارکت زنان بر امید به زندگی به ترتیب 1/15-، 0/031، 0/040 و 0/009 و تأثیر شاخص نابرابری جنسیتی و لگاریتم تولید ناخالص داخلی سرانه بر نرخ مرگ‌ومیر کودکان به ترتیب 12/062 و 5/183- بود.
نتیجه‌گیری: شاخص نابرابری جنسیتی تأثیر منفی و حکمرانی خوب، مخارج سلامت و نرخ مشارکت زنان در بازار کار تأثیر مثبتی بر امید به زندگی داشت. همچنین شاخص نابرابری جنسیتی تأثیر مثبت و تولید ناخالص داخلی سرانه تأثیر منفی بر نرخ مرگ‌ومیر کودکان داشت. ازاین‌رو سیاست‌های کاهش نابرابری جنسیتی مانند ارتقای سطح تحصیلات زنان، افزایش مشارکت زنان در مجلس و همچنین افزایش اشتغال زنان پیشنهاد می‌شود.

کد مقاله 46520
تعداد بازدید 84

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397