• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی تأثیر آموزش مهارت‌های زندگی بر سازگاری زناشویی در زنان نابارور
تعداد صفحات 6
نویسنده افشین بهمنی - فردین غریبی - مهدی حقی - آرزو فلاحی - سودابه یزدانجو - اسرا نصرتی - سحر نوروزی - فاطمه شالودگی
مشخصات نشریه  تحقیقات سلامت در جامعه - دانشگاه علوم پزشکی مازندران شماره 4
تاریخ انتشار زمستان - 1400
محدوده صفحات 64-59
کلید واژه زنان کردستان  ناسازگاری زناشویی  نازایی  زنان نابارور  ناباروری زنان  مهارت‌های زندگی  ناباروری  آموزش مهارت‌های زندگی  کردستان (استان)  سازگاری زناشویی  
چکیده مقدمه و هدف: ازجمله عوامل خطر بالقوه در ایجاد مشکلات زناشویی، وجود ناسازگاری‌های موجود میان زوجین است. مطالعات کلی کاهش در سازگاری زناشویی زوجین را در زمینه مشکل ناباروری نشان داده است. این مطالعه با هدف تأثیر آموزش مهارت‌های زندگی بر سازگاری زناشویی در زنان نابارور در بین مراجعان به مرکز نازایی استان کردستان انجام شده است.
روش کار: در این مطالعه مداخله‌ای از طریق نمونه‌گیری مستمر 90 زن نازا انتخاب شدند که برای پیگیری، تشخیص و درمان نازایی به کلینیک نازایی واقع در مرکز استان مراجعه کرده بودند. ابزار جمع‌آوری اطلاعات استفاده از پرسش‌نامه اسپانیر بود. داده‌ها در نرم‌افزار آماری SPSS نسخه 20 وارد و با استفاده از آزمون‌های آماری تجزیه‌وتحلیل شدند.
یافته‌ها: در مقایسه نمره ابعاد رضایت زناشویی، همبستگی، توافق، ابراز محبت و سازگاری کل زنان بررسی‌شده در دو گروه قبل از مداخله تفاوت معنی‌دار آماری نداشتند. بعد از انجام مداخله آموزشی، نمره ابعاد رضایت زناشویی، همبستگی و ابراز محبت و سازگاری کل در زنان نازای گروه مداخله به‌طور معنی‌داری بیشتر از زنان گروه کنترل بود ( 0/05 p > )، اما در بعد توافق دو نفری تفاوت معنی‌دار نبود (0/29 = p).
نتیجه‌گیری: می‌توان بر اساس این نتایج آموزش‌های لازم را به‌منظور افزایش میزان رضایت زناشویی در زوجین نابارور طرح‌ریزی و اجرا کرد.

کد مقاله 46517
تعداد بازدید 81

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397