• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مداخلات غیردارویی مرتبط با بهبود کیفیت زندگی زنان نابارور: مطالعه مروری دامنه‌ای
تعداد صفحات 14
نویسنده زینب حمزه گردشی - فروزان الیاسی - محمود موسی زاده - ایمانه احمدی - مریم احمدیان - فاطمه انصاری
مشخصات نشریه  تحقیقات سلامت در جامعه - دانشگاه علوم پزشکی مازندران شماره 2
تاریخ انتشار تابستان - 1400
محدوده صفحات 85-72
کلید واژه زنان نابارور  کیفیت زندگی زنان  ناباروری زنان  روان‌شناختی  ناباروری  کیفیت زندگی  بهبود کیفیت زندگی  درمان غیردارویی  مطالعه مروری دامنه‌ای  
چکیده مقدمه و هدف: ناباروری ازجمله شرایط تأثیرگذار بر کیفیت زندگی است. ناباروری و عوامل مرتبط با آن از طریق جسمی و روانی کیفیت زندگی را کاهش می‌دهد. با توجه به اهمیت نقش کیفیت زندگی در موفقیت درمان، این مطالعه با هدف مروری بر مداخلات غیردارویی مرتبط با بهبود کیفیت زندگی زنان نابارور انجام شد.
روش کار: برای انجام این پژوهش در پایگاه‌های اطلاعات علمی Magiran، Google Scholar، PubMed، ScienceDirect، Embase، Scopus و IranMedex از سال 2010 تا 2021 جست‌وجوی سیستماتیک انجام شد. داده‌ها از مطالعاتی استخراج شد که با اهداف مطالعه مطابق بود. 23 مقاله مرتبط استخراج و استفاده شد. کیفیت مقالات بر اساس ابزار ارزیابی خطر سوءگیری کاکراین (Risk of bias Cochrane ) ارزیابی شدند.
یافته‌ها: در مجموع 23 مطالعه با معیارهای بررسی پیمایشی مطابقت داشتند. 11 مطالعه در پنج سال گذشته منتشر شده و 13 مورد از ایران نشئت گرفته بودند. مداخلات روان‌شناختی بیشترین مطالعه را داشته است که در 15 مطالعه (65/2 درصد) بررسی‌شده به ترتیب مداخلات چندجانبه 6 مطالعه (26 درصد) و مداخلات مکمل 2 مطالعه (8/6 درصد) را شامل شد. بیشتر مداخلات کیفیت زندگی شرکت‌کنندگان را بهبود بخشید. در این مطالعه، بیشترین خطر سوگیری در مقالات (سوگیری عملکرد، سوگیری تشخیص) و کمترین مقاله در سوگیری تشخیص بود.
نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه بیشتر مداخلات غیردارویی، به‌خصوص در حوزه روان‌شناختی کیفیت زندگی زنان نابارور را بهبود می‌بخشد، پیشنهاد می‌شود همراه با درمان‌های رایج ناباروری، ارائه خدمات مشاوره‌ای مؤثر و برنامه‌ریزی برای ارتقای کیفیت زندگی آنان مورد توجه ویژه قرار گیرد. با این وجود، برای اتخاذ بهترین مداخلات و ایجاد تغییر در سیاست، همچنان به تحقیقات بیشتر مبتنی بر فرهنگ نیاز است.

کد مقاله 46515
تعداد بازدید 83

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397