ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان فرهنگ کار در میان زنان روستایی (با مطالعه پنداشت زنان روستایی شمال شهرستان بویراحمد)
تعداد صفحات 16
نویسنده احسان فرزین آبدهگاه - سارا فرزانه - رها طالبی اردکانی
مشخصات نشریه  برنامه‌ریزی منطقه‌ای سال 12 پیاپی 47
تاریخ انتشار پائیز - 1401
محدوده صفحات 320-305
کلید واژه زنان روستایی  فرهنگ کار  پدیدارشناسی  بویراحمد (شهرستان)  پنداشت زنان روستایی  کریک (روستا)  تنگ سریز (روستا)  
چکیده هدف این مطالعه شناخت پنداشت زنان روستایی از فرهنگ کار و جمعیت آماری شامل تمامی زنان ساکن در روستاهای کریک و تنگ سریز شهرستان بویراحمد می باشد. روش و مبانی نظری پدیدارشناسی، روش نمونه گیری هدفمند و تعداد مصاحبه‌ها بر اساس منطق اشباع نظری به 41 مصاحبه ختم گردید. بر اساس یافته‌ها، 5 مقوله اصلی پژوهش شامل بعد جسمانی کار (به مفهوم سلامت جسمی برای زنان جوان و فرسودگی و پیری چهره زودرس و خاطره دشواری سالیان گذشته برای زنان سالخورده)، بعد اقتصادی کار (کار واقعی به معنای شغل درآمدزا)، بعد جنسیتی کار (حضور در عرصه فعالیت‌های درآمدزا به مفهوم کمک به همسر نه مشارکت در اقتصاد خانواده)، بعد روانشناختی کار (افزایش سازگاری، انگیزه، خودپنداره مثبت، امید به زندگی و یادگیری)، و بعد اجتماعی کار (گسترش‌ شبکه ارتباطی و فعالیت‌های دسته‌جمعی، دسترسی به منابع حمایتی و تلقی‌شدن به عنوان یک منبع حمایتی) می باشد. در هم ‌تنیدگی سبک‌های مختلف زندگی شهری، روستایی و عشایری در منطقه، شرایط فرهنگی و غنی نبودن میزان سرمایه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی زنان استان، به‌ویژه زنان ساکن روستاها که جمعیت زیادی از زنان استان را به خود اختصاص داده و از این نظر در وضعیت نامساعدتری به سر می‌برند، پایین بودن سن ازدواج، موانع فرهنگی و اجتماعی جهت ادامه‌ی تحصیل دختران و زنان روستایی و نبودن امکانات کافی جهت آموزش و ادامه‌ی تحصیل در مقاطع بالاتر از ابتدایی، به همراه افزایش میزان مهاجرت مردان روستایی و در نتیجه افزایش میزان مسؤولیت این زنان، از جمله دلایلی است که ضرورت و اهمیت چنین بررسی و پژوهشی را دو چندان می‌کند.
بدیهی است بررسی فرهنگ کار زنان روستایی شهرستان بویراحمد و مطالعه‌ی پنداشت آنان از چنین وضعیتی ارتباط مستقیمی با بررسی وضعیت زندگی آنان خواهد داشت.

کد مقاله 46500
تعداد بازدید 84

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397