• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان گونه‌شناسی تجربه زیسته زنان حاشیه نشین از مسئله امنیت
تعداد صفحات 42
نویسنده فهیمه کریمی مهر - علی ربیعی - شهناز صداقت زادگان اصفهانی - فیروز راد
مشخصات نشریه  مطالعات راهبردی زنان (کتاب زنان سابق) پیاپی 97
تاریخ انتشار پائیز - 1401
محدوده صفحات 140-99
کلید واژه ناامنی  امنیت زنان  تجربه زنان  امنیت  تجربه زیسته  پدیدارشناسی  گونه‌شناسی  روایت زنانه  حاشیه‌ نشینی  زنان حاشیه‌ نشین  محلات حاشیه‌ نشین   حاشیه نشینی شهری  تجربه ناامنی  مرتضی گرد (محله)  
چکیده دامنه‌ی وسیع بحران‌ها و آسیب‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی محله «مرتضی گرد» اهمیت مطالعه پدیده‌ی امنیت زنان و بازنمایی تجربه‌های ناامنی آن‌ها را ضروری می‌سازد. واکاوی روایت‌های زنان حاشیه‌نشین مرتضی گرد از مسئله امنیت و عوامل تمایزدهنده تجربه زیسته آن‌ها و نمودهای متفاوت از مقوله ناامنی در بین زنان حاشیه‌نشین موضوع این مطالعه بوده است. این پژوهش با رویکرد امیک و در پارادایم تفسیرگرایی به دنبال شناخت جهان اجتماعی کنشگران و چگونگی برساخت آن‌ها از مسئله امنیت و پدیدارشناسی ناامنی است؛ بدان معنا که درک، تفسیر و بازنمایی پدیده امنیت از نقطه‌نظر سوژه‌ها و افراد درگیر در این رخداد مورد مطالعه قرار گرفته است. نمونه‌گیری پژوهش حاضر، بر اساس نمونه‌گیری هدفمند بوده و محقق با 29 نفر از زنان 16 تا 65 سال دارای تجربه زیسته حاشیه‌نشینی را مورد مصاحبه‌های عمیق و نیمه ساختاریافته قرار داده است. در این مطالعه تلاش شد تا سوژه‌ها با حداکثر تنوع در ویژگی‌های جمعیتی چون سن، جنس، وضعیت اشتغال، تحصیلات، وضعیت تأهل و فرزندان در تجربه پدیده انتخاب شوند. تحلیل داده‌های کیفی با روش تماتیک انجام‌شده است. یافته حاکی از وجود سنخ‌های متنوعی از ناامنی شامل: ناامنی در حوزه‌های اجتماعی، جنسی، جانی، خانوادگی، انتظامی، اقتصادی، غذایی، روانی، حیثیتی، شهری، محیطی –بهداشتی، سلامتی و درمان، تعاملات و ارتباطات و در نهایت احساس ناامنی نسبت به آینده است. تجربه حس بی‌قدرتی و عدم عاملیت، مقوله هسته‌ای است که با مفهوم عدم توانایی برای هرگونه تغییر جهت بهبود یا اصلاح یا حتی کنترل بر زوایای مختلف زیست یک زن در این منطقه، گره‌ خورده است.

کد مقاله 46407
تعداد بازدید 61

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397