• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تبیین امنیت و احساس امنیت اجتماعی زنان سرپرست خانوار با تمرکز بر سرمایه فرهنگی و اجتماعی (مورد مطالعه: زنان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی شهر تهران در سال 1400)
تعداد صفحات 15
نویسنده اصغر وثوقی اصل - هوشنگ ظهیری - یعقوب شربتیان
مشخصات نشریه  زن و جامعه (جامعه‌شناسی زنان سابق) پیاپی 53
تاریخ انتشار بهار - 1401
محدوده صفحات 176-162
کلید واژه امنیت اجتماعی  امنیت اجتماعی زنان  سازمان بهزیستی  زنان سرپرست خانوار  امنیت زنان  امنیت  سرمایه‌های فرهنگی  احساس امنیت  تهران  زنان سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی  سرمایه اجتماعی  زنان شهر تهران  سرمایه اجتماعی زنان  کمیته امداد امام خمینی (ره)  سرمایه فرهنگی زنان  مددجویان کمیته امداد  زنان تحت پوشش بهزیستی  زنان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)  
چکیده زمینه و هدف: طی چند دهۀ اخیر‌، اکثر‌ کشور‌های جهان و به‌ویژه جوامع درحال‌توسعه‌ شاهد تغییرات و تحولات سریع و گسترده ای بوده که الگو‌های توسعه و نیز ساختار‌های جمعیتی آنها را متأثر ساخته است. در این میان، افزایش خانوار‌های زن سرپرست و مسائل اجتماعی و فرهنگی متعدد آنها منجر به شکل‌گیری دغدغه‌های امنیتی فراوانی نزد این خانوار ها گردیده است. لذا این تحقیق در تلاش است تا امنیت و احساس امنیت اجتماعی زنان سرپرست خانوار شهر تهران را با تمرکز بر سرمایه فرهنگی و اجتماعی آنها تبیین نماید.
روش تحقیق: این تحقیق به روش کمّی با راهبرد میدانی- پیمایشی و به صورت مقطعی انجام گرفت. حجم نمونه شامل 721 نفر از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی بوده که به روش نمونه‌گیری طبقه‌ای متناسب با حجم برگزیده شدند.
یافته‌ها و نتیجه‌گیری: سرمایه اجتماعی و فرهنگی زنان سرپرست خانوار در حد متوسط به پایین بوده و امنیت اجتماعی و احساس امنیت زنان سرپرست خانوار در حد متوسط ارزیابی شده و بالاترین سطوح ناامنی در حوزه شغلی و مالی ملاحظه گردید. درنتیجه با افزایش میزان سرمایه اجتماعی زنان سرپرست خانوار، یعنی ارتقاء سطح اعتماد اجتماعی، افزایش میزان مشارکت اجتماعی، بهبود آگاهی اجتماعی خانوارهای زن سرپرست و نیز تراکم یافتن پیوندها و تعاملات اجتماعی زنان سرپرست خانوار، میزان امنیت و احساس امنیت اجتماعی آنها در جامعه و خانواده افزایش پیدا می‌کند.

کد مقاله 46283
تعداد بازدید 62

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397