• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی مداخله روان‌شناختی تکریمی معنوی خانواده محور بر سلامت روان و نشاط معنوی نوجوانان پسر در دوره بلوغ
تعداد صفحات 12
نویسنده کامران زمان نامیان - ابوالقاسم یعقوبی - علیرضا محمدی آریا
مشخصات نشریه  علوم پزشکی رازی - دانشگاه علوم پزشکی ایران شماره 9
تاریخ انتشار آذر - 1401
محدوده صفحات 208-197
کلید واژه بلوغ  نوجوانان تهرانی  تهران  سلامت روانی  منطقه 5 تهران  مداخله روانی  دوره اول متوسطه  پسران نوجوان  بلوغ پسران  سلامت روانی نوجوانان  دانش‌آموزان متوسطه اول  دوره بلوغ  نشاط معنوی  مداخله روان‌شناختی تکریمی معنوی خانواده محور  
چکیده زمینه و هدف: سلامت روانی و نشاط معنوی به‌عنوان فاکتورهای مؤثر در عملکرد روانی، اجتماعی و هیجانی نوجوانان به شمار می‌روند. هدف از انجام تحقیق حاضر تعیین اثربخشی مداخله روان‌شناختی تکریمی- معنوی خانواده‌محور بر سلامت روان و نشاط معنوی نوجوانان پسر در دوره بلوغ بود.
روش کار: برای انجام تحقیق نیمه‌آزمایشی حاضر که با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه گواه و دوره پیگیری دو ماهه انجام شد از بین نوجوانان پسر دوره بلوغ (13 تا 15 ساله) حاضر در مدارس متوسطه اول منطقه 5 شهر تهران در سال تحصیلی 99-1398 با استفاده از نمونه‌گیری هدفمند 25 نفر انتخاب و به شیوه تصادفی در گروه‌های آزمایش (13 نفر) و گواه (12 نفر) تقسیم شدند. والدین نوجوانان حاضر در گروه آزمایش مداخله روان‌شناختی تکریمی- معنوی خانواده‌محور را طی سه و نیم ماه در 14 جلسه 75 دقیقه‌ای دریافت نموده و تمام آزمودنی ­ها پرسشنامه ­های‌ سلامت روان (گلدبرگ و هیلر، 1979) و نشاط معنوی (پولوتزین و الیسون، 1982) را تکمیل کردند. نهایتاً از شیوه تحلیل واریانس آمیخته و آزمون تعقیبی بونفرنی جهت تجزیه و تحلیل داده­ ها استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که مداخله روان‌شناختی تکریمی- معنوی خانواده‌محور بر سلامت روان و نشاط معنوی نوجوانان پسر در دوره بلوغ تأثیر معناداری داشته (001/0 > p) و سلامت روان و نشاط معنوی را بهبود داد.
نتیجه ­گیری: با توجه به نتایج می‌توان نتیجه گرفت که مداخله روان‌شناختی تکریمی- معنوی خانواده‌محور می‌تواند به‌عنوان یک درمان کارآمد جهت بهبود سلامت روان و نشاط معنوی نوجوانان مورد استفاده قرار گیرد.

کد مقاله 46247
تعداد بازدید 75

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397