• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مروری بر عوارض سقط جنین بر سلامتی از دیدگاه پزشکی فقهی
تعداد صفحات 9
نویسنده حسین جوادی
مشخصات نشریه  علوم پزشکی رازی - دانشگاه علوم پزشکی ایران شماره 7
تاریخ انتشار مهر - 1401
محدوده صفحات 178-170
کلید واژه فقه شیعه  سقط جنین  فقهای شیعه  علم پزشکی  عوارض سقط جنین  سلامت مادر  دیدگاه فقها  سقط جنین در فقه  دیدگاه فقهی  فتوای فقیهان  
چکیده زمینه و هدف: سقط جنین در برای سلامتی مادر ممکن است خطرناک باشد و عوارضی را به دنبال داشته باشد. لذا این مطالعه با هدف بررسی نگاه پزشکی فقهی به مسأله سقط جنین انجام شد.
روش کار: در این مطالعه مروری، ایده و نگاه علمی متخصصین پزشکی و همچنین دلایل عقلی و عرفی از جمله مواردی بودند که در این تحقیق به آنها توجه شده است. همچنین فتاوی عمده فقها و علمای معاصر شیعه در خصوص سقط جنین انسان، مورد بحث و بررسی قرار گرفت. محور بحث بیشتر مبتنی بر نظر فقهی بوده و بر اساس تبیین و تحلیل نظر فقهی آنها، دیدگاه نگارنده نیز آورده شد.
یافته‌ها: در علم پزشکی موارد مبحث سقط جنین و عوارض و راه ­های کمک به مادر مورد توجه قرار گرفت و در طول 3 دهه گذشته، میزان مرگ و میر مرتبط با سقط جنین به طور قابل توجهی کاهش یافته است. با این حال، کلید کاهش مرگ و میر، آموزش به بیمار و افزایش آگاهی کارکنان مراقبت­ های بهداشتی در مورد عوارض بالقوه کشنده­ ای است که می­ تواند به دنبال سقط جنین باشد. در عین حال از متون اسلامی اعم از آیات قرآن و یا احادیث، چنین استنباط می­ شود که سقط جنین عوارض بدی برای سلامتی جسمی و روانی فرد به دنبال دارد.
نتیجه گیری: به طور کلی می‌توان اذعان داشت که سقط از لحاظ پزشکی و قانونی، شرعی دارای شرایطی است که اگر در آن شرایط قرار نداشته باشد، برای سلامتی مادر خطرناک است.

کد مقاله 46241
تعداد بازدید 72

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397