• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی زوج درمانی بر علائم افسردگی و عملکرد جنسی در زنان آسیب‌دیده از خیانت همسر
تعداد صفحات 10
نویسنده سلماز عماری - عزت دیره - مولود کیخسروانی - کامران گنجی
مشخصات نشریه  علوم پزشکی رازی - دانشگاه علوم پزشکی ایران شماره 7
تاریخ انتشار مهر - 1401
محدوده صفحات 63-54
کلید واژه افسردگی  افسردگی زنان  زنان بوشهر  زوج درمانی  عملکرد جنسی زنان  بوشهر (شهرستان)  عملکرد جنسی  خیانت زناشویی  طرح‌واره‌ها  نشانه‌های افسردگی  زوج درمانی مبتنی بر طرحواره درمانی  خیانت  زنان آسیب‌دیده از خیانت همسر   زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره  خیانت زوج  
چکیده زمینه و هدف: زوج‌درمانی مبتنی بر مدل طرحواره یکی از رویکردهای شناخته شده و کارآمد در زمینه­ مشکلات زناشویی است؛ بنابراین هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی زوج‌درمانی بر اساس مدل طرحواره بر علائم افسردگی و عملکرد جنسی در زنان آسیب‌دیده از خیانت همسر در شهر بوشهر بود.
روش کار: این پژوهش، در گروه پژوهش ­های نیمه ­آزمایشی قرار می­ گیرد. جامعه‌ی آماری شامل زنان آسیب‌دیده از خیانت همسر شهر بوشهر بود که در سال 1397 به منظور حل مشکلات زناشویی خود به مراکز مشاوره‌ی اداره بهزیستی و تحت نظارت آن اداره در شهرستان بوشهر مراجعه کردند که تعدادشان برابر با 120 نفر بود. از این جامعه 30 زوج به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گروه کنترل گمارده شدند. پروتکل زوج‌درمانی بر اساس دیدگاه یانگ (2007) در ده جلسه­ 120 دقیقه­ ای در مدت یک ماه تنظیم شد. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه افسردگی بک و استیر (1996) و عملکرد جنسی روزن و همکاران (2000) بود.
یافته­ ها: نتایج تحلیل کوواریانس چندمتغیری نشان داد که زوج‌درمانی بر اساس مدل طرحواره اثر معنی­ داری بر کاهش علائم افسردگی و بهبود عملکرد جنسی زنان آسیب‌دیده از خیانت همسر داشته است. بر اساس ضریب اندازه اثر، 1/71 درصد واریانس متغیرهای وابسته علائم افسردگی و عملکرد جنسی توسط متغیر مستقل زوج‌درمانی بر اساس مدل طرحواره قابل تبیین است.
نتیجه­ گیری: بکارگیری زوج‌درمانی مبتنی بر طرحواره می­تواند نقش بسزایی در کاهش افسردگی و بهبود عملکرد جنسی زنان آسیب‌دیده از خیانت همسر ایفا نماید.

کد مقاله 46236
تعداد بازدید 66

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397