• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیر آموزش پیش از ازدواج واقعیت محور بر نوع تصمیم‌گیری و خودکارآمدی ازدواج در پسران مجرد
تعداد صفحات 10
نویسنده حبیب جوکار - زهرا یوسفی - هاجر ترکان
مشخصات نشریه  روان پرستاري - انجمن علمي پرستاري ايران شماره 6 پیاپی 54
تاریخ انتشار بهمن و اسفند - 1401
محدوده صفحات 84-75
کلید واژه تصمیم‌گیری  بوشهر (شهرستان)  خودکارآمدی  پیش از ازدواج  دانشجویان پسر  سبک تصمیم‌گیری  آموزش پيش از ازدواج  پسران مجرد  نوع تصمیم‌گیری  خودکارآمدی ازدواج  آموزش پیش از ازدواج واقعیت‌محور  
چکیده مقدمه: ازدواج موفق یک رابطه رو به رشد پویاست که در آن هر دو شریک زندگی برای رسیدن به رضایت شخصی به رشد خود ادامه می­ دهند. پژوهش حاضر با هدف اثربخشی آموزش پیش از ازدواج واقعیت محور بر نوع تصمیم­ گیری و خودکارآمدی ازدواج در بین پسران مجرد در شهر بوشهر انجام شد.
روش‌ کار: طرح پژوهش حاضر از نوع مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش‌آزمون-پس‌آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش شامل پسران مجرد و دانشجوی شهر بوشهر بود. نمونه پژوهش شامل ۳۰ نفر بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در گروه آزمایش و گروه کنترل گمارده شدند. شرکت­ کنندگان به پرسشنامه ­های سبک های تصمیم­ گیری اسکات و بروس (۱۹۹۵) و مقیاس خودکارآمدی ازدواج دیباج و همکاران (۱۳۹۳) پاسخ دادند. داده‌ها با استفاده از تحلیل کوواریانس چند متغیری تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که نوع تصمیم ­گیری بر افزایش سبک عقلایی و کاهش سبک­ های شهودی، وابستگی، آنی، اجتنابی و افزایش خودکارآمدی ازدواج نسبت به گروه کنترل تفاوت معناداری داشته است.
نتیجه‌گیری: نتایج حاکی از تأثیر آموزش پیش از ازدواج واقعیت­ محور بر نوع تصمیم­ گیری و خودکارآمدی ازدواج پسران مجرد بود؛ و می ­توان از آن به عنوان یک مداخله مهم و کلیدی در حوزه مشاوره پیش از ازدواج بکار گرفته شود. همچنین، نتایج این تحقیق می ­تواند مورد استفاده متخصصان مشاوره خانواده و ازدواج قرار بگیرد.

کد مقاله 46169
تعداد بازدید 79

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397